Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama osam škola i dva dječija obdaništa

Popularno na sajtu

Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana – novim masakrima muslimanskih civila!

Također, ruski i šijitski teroristi su zadnjih dana pretrpjeli velike gubitke na frontu, zbog čega ih je njihova zvjerska priroda navela na osvetu nad civilima.

Današnji dan je jedan od najtežih dana za stanovnike sirijske provincije Idlib, jer su ruske i šijitske zločinačke snage izvele niz terorističkih napada na civile.

Zločini protiv čovječnosti se nastavljaju. Milion civila u gradu Idlibu se suočava sa sistematskom kampanjom genocida, izjavila je Sirijska civilna zaštita “Bijeli šljemovi” prilažući fotografije i video snimke zločina.

Brutalan maskar izvele su šijitske režimske snage u gradu Idlibu, gdje je ubijena 21 osoba.

Meta šijitskih napada je bila i škola u Maretu Misrinu u kojoj su bile smještene izbjeglice iz drugih djelova Sirije.

Šije ubijaju muslimane u Siriji ruskim bombama. Tako su u napadu na četiri škole i dva dječja obdaništa u gradu Idlibu korištene ruske kasetne bombe 9N210. U napadu su ubijena tri nastavnika i jedan učenik.

Pored pomenutih napada, ruski i šijitski zločinci su gađali još četiri škole širom provincije Idlib, javlja Sirijska civilna zaštita. Da napad bude učinkovitiji, teroristi su se pobrinuli da protiv djece koriste izuzetno smrtonosne kasetne bombe.

Niko od aktivista i sirijskih medija ne navodi konačan bilans žrtava današnjih zvjerskih napada krstaško-šijitske koalcije Rusije i Irana, ali se pretpostavlja da je ta brojka veća od 100.

(Aktivisti / PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz