Categories:

Hoće li se i “naši” parlamentarci ovako zaklinjati?

Objavljeno / ažurirano:


Veliki broj daija našeg govornog područja je podržao selefijsko upuštanje u vode politike nakon svrgavanja jednog od najvećih taguta današnjice Husnija Mubareka. Po uzoru na egipatski postupak veliki broj daija podržava i podstiče na glasanja, izbore i ulazak u parlament, ne uzimajući u obzir veliku razliku između trenutnog stanja u arapskim zemljama kao i ljudima koji ulaze u parlament za razliku od naših prilika i uslova kao i ljudi koji ulaze u parlament.

Ne osvrćući se ovom prilikom na ispravnost ili neispravnost ovakvih postupaka, neminovno se nameće pitanje daijama koji pozivaju ulasku u parlament na našim prostorima i okolnostima u kojima se nalazimo, hoće li se i „naši” parlamentarci poput egipatskih zaklinjati da će poštovati zakon u onome u čemu on nije oprečan Šerijatu, i tražiti da parlament napravi pauzu kako bi se obavio namaz?

Preporučujemo:

Propis parlamenta i parlamentaraca

Islamski stav o glasanju na demokratskim izborima – šerijatski dokazi

Nenadmašan govor o koristima i štetama glasanja i ulaska u parlament

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Bajramska čestitka vođe talibana

0
Poštovani čitatelji, u prilogu je skraćena verzija čestitke povodom ramazanskog bajrama od vođe talibana, emirul-mu'minina šejha Haibatullaha Akhundzade. U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog Sva zahvala pripada...
Bajramska cestitka

Bajramska čestitka

Preporučeni sadržaj

Islamske teme