HOLLYWOOD

Popularno na sajtu

Poštovani čitaoci dobre volje!

Mi muslimani, sljedbenici sunneta Poslanika, sallAllahu alejhi we selleme, a prije svega mi koji smo srcem i dušom prihvatili Kur'an i vjerujemo da je autentična Allahova riječ, vjerujemo u sve što je u toj svetoj Knjizi objavljeno od Uzvišenog Allaha.

Gospodar nebesa i Zemlje, Allah, dželle we ala, u Kur'anu nas obaviještava o tome kako je On slao poslanike ljudima i kako je naša vjerska obaveza i dužnost da vjerujemo u vjerodostojnost poslanstva svih prijašnjih poslanika, salavatullahi alejhim edžmein.

„…i vjernici – svaki vjeruje u Allaha, i meleke Njegove, i poslanike Njegove: „Mi ne izdvajamo nijednog od poslanika Njegovih…“1

Pa tako, mi muslimani vjerujemo da je Isa (Isus) jedan od poslanika koje je Uzvišeni Gospodar konstantno slao ljudima sve do poslednjeg od svih, Muhammeda, sallAllahu alejhi we selleme.

Mi vjerujemo, tako nas uči islam, da je psovanje ili grđenje bilo kojeg od Allahovih poslanika djelo koje izvodi iz islama. Iz tog razloga mi sve prijašnje poslanike volimo i poštujemo i o njima govorimo samo riječima punim pohvale i nikako drugačije.

I ne samo to, mi se nadamo da ćemo ih sresti u Džennetu (Raju) Allahove milosti i da ćemo uživati u njihovom društvu a posebno u društvu sa zadnjim od svih poslanika, Muhammedom, sallAllahu alejhi we selleme.

Nama muslimanima je strogo zabranjeno da vrijeđamo i omalovažavamo vjeru nemuslimana jer nam se to može zlokobno obiti o glavu pa da se neki od njih okrenu psovkama i uvrijedama na račun islama.

„Ne grdite one kojima se oni pored Allaha klanjaju, da ne bi i oni nepravedno i ne misleći šta govore Allaha grdili…“2

Međutim, kako se oni drugi, čije „bogove“ i „božanstva“ mi muslimani ne grdimo, kako se oni ophode prema nama!? Kako se ophode prema onom u šta mi muslimani vjerujemo!?

Svakako, da budemo jasni, mi ovdje ne govorimo o svim nemuslimanima općenito već samo o onima koji drsko i arogantno grde i napadaju svetinje islama bez ikakvog opravdanja ili nekog valjanog razloga.

O kršćanskoj dogmi čovjek-bog govore sami kršćani. Kada su Isau, alejhis-selam, pripisali božanska svojstva i nadnaravne karakteristike, oni su sami odslikali profil savršenog ljudskog bića, barem onakvog kakvom se oni nadaju da treba postojati.

Kršćani tvrde kako je u trenucima“raspeća“ Isus sa „krsta“ nesebično poručio ljudima: „Volim vas više nego sebe!“

Također poručuju kako im „otac“ govori o tome da on voli ljude koji su ustvari „njegova stvorenja“ makar bili veliki griješnici. Iako su ljudi „krivi“ za „smrt njegovog sina“ jer su njega „razapeli“ njihovi grijesi, ipak ih on voli i zato je dozvolio da „njegov sin“ bude kažnjen i ubijen a ne ljudi.     

Ova crkvena dogma nama muslimanima nije problematična do te mjere da kod nas izazove želju za klanjem, ubijanjem ili postojanim progonom kršćana ma gdje god bili u svijetu. Jednostavno, to je njihov izbor. Maksimum koji mi možemo reći to je da kršćanstvo gaji ideologiju idolatrije o kojoj Isa (Isus) ništa nije govorio.


Međutim, šta reći o ideologiji koja svoje pristalice uči da budu krotki poput jagnjadi prema ostalima i da ustraju u njihovoj vjeri pozivajući i druge u tu vjeru „istine“ dok sa druge strane, iza zastora, propovjedaju klanje, ubijanja, silovanja, progone nevinih i bespomoćnih i to samo zato što su pripadnici druge vjere. Zato što su muslimani.

Izjava novog srpskog patrijarha Irineja o muslimanima ledi krv u žilama. Njegovo portretiranje muslimana je užasan opis neželjenog i prezrenog čovjeka, misli se na muslimana, koji ukoliko bude pametan i oštrouman i sačuva bit svoje vjere, onda …

Najgluplja stvar u cijeloj situaciji je tvrdnja „sekularističkih“ režima nekih balkanskih zemalja kako njihov državni aparat nema nikakve veze sa teološkom politikom njihove crkve. Činjenično stanje govori o nečem sasvim različitom i drugačijem. Odavno je „provaljena“ stvar kako se ideja o velikosprskoj državi sprovodi kroz „akademske“ krugove te zajednice, ali, i djeca znaju kako im duhovna podrška dolazi direktno iz krugova njihovog svešteničkog klera.

Sada ćemo ovdje spomenuti katoličko-pravoslavni fenomen. S jedne strane dozvoljavaju uvrijede i grđenje islama i njegovih svetinja kao što je ono prezreno crtanje karikature na račun poslanika islama Muhammeda, sallAllahu alejhi we selleme.

Čak je visoki politički funkcioner iz Danske, Andres Fog Rasmunsen, dao sto postotnu podršku autoru tih karikatura pod izgovorom potpune slobode izražavanja. Kasnije je taj branioc slobode riječi postao generalni sekretar NATO-a.

Tako njihov riječnik i razbojnički vokabular obiluje arsenalom bezobraznih laži i podmetanja. Varke i klevete su im svakodnevno oružje. Zato se u borbi protiv islama i muslimana oni i služe izrazima koji užasavaju njihovog prosečnog građanina koji pojma nema šta se oko njega dešava, jer su njemu već oprali mozak ekonomsko-socijološkom politikom unutar „civilizovanih“ zemalja.

Muslimani su za njih teroristi, ekstremisti, divljaci željni krvi, luđaci koji za doručak moraju pojesti jedno malodobno dijete a za ručak i večeru obavezno će „progutati“ po jednog odraslog nemuslimana!!

Tome se odavno više i ne čudimo.

Ali pogledajte samo kako oni vrijeđaju čovjeka kojeg su proglasili za svog „boga“! Psuju Isusa na sve moguće načine. Gotovo da nema razgovora a da ne iskoriste priliku da opsuju ili uvrijede čovjeka koji je „zaslužan“ za njihov spas!!

Kada govore o Isusu i njegovim sljedbenicima i mukama koje su podnosili, vidjećeš kako tužno govore da su ih idolopoklonici kamenovali, sijekli na dva dijela, ubijani su mačem, lutali su u ovčijim i kozijim kožicama da ih idolopoklonici ne prepoznaju i likvidiraju. Bili su siromašni i na strašne su muke stavljani. To su kršćani za koje je ovaj svijet bio ništavan. Lutali su pustinjama i gorama. Krili su se po pešterama i jamama kako bi izbjegli idolopoklonički bijes i srdžbu.

Mi pitamo, ko se danas na taj način krije i od čijeg gnjeva i srdžbe. Jel’ kršćani od muslimana ili muslimani od „pravednih“ Isusovih sljedbenika, krotkih poput jagnjadi!?

Odgovor je slijedeći: to je HOLLYWOOD u režiji islamofobičnih kanibala „civilizovanog“ svijeta! Ovaj su film počeli gledati i bespravno uhapšeni muslimani Gornje Maoče. Naravno, neko ih je prisilio na gledanje tog filma.

 

Put vjernika1. Kur'an, El-Bekare/285

2. Kur'an, El-Enam/108

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz