Nastavljen pritisak na Gornju Maoču

Objavljeno / ažurirano:

Danima poslije završetka policijske akcije u selu Gornja Maoča, stanovnici ovog sela izloženi su neviđenom zastrašivanju od strane policijskih snaga. Naime, kako to svjedoče stanovnici ovog sela, policijske snage im i dalje ne dopuštaju miran život dostojan čovjeka. 

Djeca ovoga sela izgleda nemaju pravo na san i odmor niti pravo da zaborave maskirane i naoružane ljude koji su im promijenili živote razbojničkim upadom u kuće njihovih roditelja.


Kako smo obavješteni, stanovnici sela Gornja Maoča konstantno su izloženi upadima policijskih džipova u kojima se nalaze teško naoružani pripadnici policije. Iz sata u sat, policijski džipovi ulaze u selo zastrašivajući stanovnike ovoga sela. Te aktivnosti koje su posebno pojačane u noćnim satima ne dozvoljavaju stanovnicima sela ni jedan trenutak mirnog sna. Djeca i žene kao i ostali stanovnici su vidljivo iscrpljeni od nedostatka sna i stalnog pritiska na njih od strane policijskih snaga.

Mještani Gornje Maoče strahuju da su ove aktivnosti usmjerene u cilju odvraćanja njihove pažnje i eventualnom podmetanju dokaza od strane policijskih agencija.

Ovaj pritisak, stalno prisustvo i upadi policije u ovo selo mještani ne mogu drugačije protumačiti osim kao pokušaj podmetanja dokaza, jer je javnosti već poznato da dokaza za optužnicu nema.

Da mještani Gornje Maoče imaju razloga za zabrinutost svjedoči i nedavna izjava poznatog advokata Osmana Mulahalilovića koju je dao za Dnevni avaz a u kojoj je rekao da „postoji realna opasnost od naknadnog podmetanja dokaza u ovom slučaju“.

Ako već znamo da su na vlasti ljudi iz bivšeg komunističkog sistema koji su poznati po montiranim procesima koji su bili usmjereni prvenstveno protiv uglednih muslimana, sličan scenario nas neće puno iznenaditi ni u ovom slučaju.

Put vjernika

Prethodni članakHOLLYWOOD
Sljedeći članakMUSLIMANKE HONG KONGA I NJIHOVA BORBA

NOVO NA SAJTU

infiltrator

Pripadnik talibana se infiltrirao u policiju pa ubio 12 američkih vojnika...

Pripadnik afganistanskih talibana danas je izveo veliku operaciju unutar vojnog aerodroma u Kandaharu prilikom čega je ubio čak 12 američkih vojnika, objavila je El-Emara. Radi...
Pero oruzje

Kobnost jezika

Preporučeni sadržaj

islam, musliman cita knjigu

Šejh Abdul-Muni'm: Da, ja sam vehabija!

Usprkos mome protivljenju prema ovom etiketiranju koje razjedinjuje a ne ujedinjuje muslimane... jasno i otvoreno izjavljujem, bez ikakvog sektašenja ili partinzanstva od bilo koga...

Islamske teme