Nastavljen pritisak na Gornju Maoču

Objavljeno / ažurirano:

Danima poslije završetka policijske akcije u selu Gornja Maoča, stanovnici ovog sela izloženi su neviđenom zastrašivanju od strane policijskih snaga. Naime, kako to svjedoče stanovnici ovog sela, policijske snage im i dalje ne dopuštaju miran život dostojan čovjeka. 

Djeca ovoga sela izgleda nemaju pravo na san i odmor niti pravo da zaborave maskirane i naoružane ljude koji su im promijenili živote razbojničkim upadom u kuće njihovih roditelja.


Kako smo obavješteni, stanovnici sela Gornja Maoča konstantno su izloženi upadima policijskih džipova u kojima se nalaze teško naoružani pripadnici policije. Iz sata u sat, policijski džipovi ulaze u selo zastrašivajući stanovnike ovoga sela. Te aktivnosti koje su posebno pojačane u noćnim satima ne dozvoljavaju stanovnicima sela ni jedan trenutak mirnog sna. Djeca i žene kao i ostali stanovnici su vidljivo iscrpljeni od nedostatka sna i stalnog pritiska na njih od strane policijskih snaga.

Mještani Gornje Maoče strahuju da su ove aktivnosti usmjerene u cilju odvraćanja njihove pažnje i eventualnom podmetanju dokaza od strane policijskih agencija.

Ovaj pritisak, stalno prisustvo i upadi policije u ovo selo mještani ne mogu drugačije protumačiti osim kao pokušaj podmetanja dokaza, jer je javnosti već poznato da dokaza za optužnicu nema.

Da mještani Gornje Maoče imaju razloga za zabrinutost svjedoči i nedavna izjava poznatog advokata Osmana Mulahalilovića koju je dao za Dnevni avaz a u kojoj je rekao da „postoji realna opasnost od naknadnog podmetanja dokaza u ovom slučaju“.

Ako već znamo da su na vlasti ljudi iz bivšeg komunističkog sistema koji su poznati po montiranim procesima koji su bili usmjereni prvenstveno protiv uglednih muslimana, sličan scenario nas neće puno iznenaditi ni u ovom slučaju.

Put vjernika

Prethodni članakHOLLYWOOD
Sljedeći članakMUSLIMANKE HONG KONGA I NJIHOVA BORBA

Novo na sajtu

Halal meso

Uvjeti koji se moraju ispuniti da bi meso bilo halal sa...

U ovom kraćem istraživanju navešćemo dokaze i govore učenjaka koji su pisali o ovoj mes'eli, pokušavajući da odgovorimo na sljedeća pitanja: Šta je osnova...

Preporučeni sadržaj

Talibani svakodnevno napadaju afganistanske marionetske snage

Desetine mrtvih u napadima talibana u Afganistanu

U dva odvojena napada talibana u Afganistanu danas je poginulo najmanje 32, a ranjeno 30 ljudi, saopštila je tamošnja policija, prenosi agencija Beta. Afganistanska policija...

Islamske teme