GORNJA MAOČA – NOVA PALESTINA!

Popularno na sajtu

Skupština Brčko distrikta je izdala nalog da se policijski punkt pomjeri dublje prema selu Gornja Maoča zbog negodovanja lokalnog stanovništva, koje je vidno uznemireno stalnim kretanjem policijskih snaga i konstantnim provjeravanjem svega što ulazi i izlazi iz sela. 

Bilo je teško i zamisliti da će bosanski muslimani doći u situaciju da se nad njima počne vršiti eksperiment koji podsjeća na cionistički projekat koji se već godinama vrši nad narodom Palestine.


Za realizaciju tog eksperimenta su izabrani muslimani Gornje Maoče. Gledajući scene sa palestinskih područja, lahko je uvidjeti identičnost slika sa područja Gornje Maoče.

Ako vas put nanese u Gornju Maoču, prvo što vas čeka je jaki policijski punkt ili granični prijelaz, kako mnogi vole da ga zovu. I zaista, onaj ko je putovao preko granice sa lahkoćom uviđa da je lakše prijeći bilo koju granicu od ove koja je postavljena u Gornjoj Maoči. Kada se približite  punktu, vaš se automobil nađe opkružen jakim policijskim snagama, dok sa strane sve to, namrštenih lica, prate pripadnici specijalnih postrojbi koji nedvojbeno podsjećaju na one sa graničnih prijelaza u Palestini. Detaljno se pregledavaju vozila, provjeravaju se putnici, a podaci iz dokumenata se brižljivo zapisuju tako da se osjećate kao da ulazite u Gazu, a ne u selo Gornja Maoča.

Putem uz selo primjetit ćete motorizovane ophodnje brojnih policijskih službi, koje po Allah zna kojem zadatku kruže i nadgledaju mještane. I zaista, boravkom u selu ne može a da se ne primijeti sličnost Palestine i ovog bosanskog mjesta.

Procedura provjere na ovom “graničnom prijelazu” vas čeka i pri povratku iz Gornje Maoče. Još samo ostaje pitanje kada će se ovaj eksperiment početi primjenjivati i na druga područja na kojima žive muslimani ?

Ako želite da makar na tren osjetite kako žive Palestinci, preporučujem vam da posjetite Gornju Maoču!

Maočanima preporučujem da na ulazu u selo postave tablu sa natpisom:

DOBRODOŠLI U BOSANSKO-HERCEGOVAČKU PALESTINU!!!

Piše: Posjetilac Gornje Maoče

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz