Gornja Maoča – primjer pravog komšije

Popularno na sajtu

Predsjednik mjesne zajednice Maoča, Salim Bašić, postupajući kao pravi namjesnik i komšija stigao je u Gornju Maoču na džumu namaz! Prilikom posjete, on je obišao mještane raspitujući se na koji način da bude na usluzi stanovnicima ovog sela. Tom prilikom je obišao porodice uhapšenih muslimana nudeći im materijalnu pomoć. Izjavio je da ga je zabrinulo stanje djece koja su vidno iscrpljena i uplašena upadom čitave armije specijalaca u selo i kuće njihovih roditelja.

„Djeca su u šoku i trebaće im vremena da dođu sebi!“ – izjavio je predsjednik MZ Maoča. Ovom prilikom je demantirao navode iz medija o neuhranjenosti i zapuštenosti djece u Maoči posebno naglasivši da je za stanje uplašene djece odgovorna isključivo policijska akcija u ovom selu!

Bašić izražava čuđenje da je na dvadesetak porodica u kojima je dosta djece školskog i predškolskog uzrasta poslana tako velika kolona oklopnjaka i drugih vozila sa 650 specijalaca.

Bašić podsjeća da je zbog šoka koji su djeca doživjela, nastava u školi bila i prekinuta na neodređeno vrijeme. Bašić ističe da je i prije imao sastanke sa mještanima Gornje Maoče i da su imali veoma korektne odnose. Naglašava da će aktivno da prati situaciju svojih komšija u Gornjoj Maoči i da će i nadalje da bude na usluzi mještanima tog sela!

Zanimljive su i izjave komšija iz susjedne mjesne zajednice kako su prestrašeni postupcima vlasti i da su uveliko izgubili povjerenje u policiju jer im je, kako kažu, veoma čudno da u njihovoj blizini šetaju ratni zločinci i nikome od vlasti ti zločinci ne smetaju. Pitaju se da li je ovo još jedna borba protiv islama i muslimana?

Čitaocima nudimo da sami odgovore na postavljeno pitanje!

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz