Indija: Poginuo general koji je pozivao da se kašmirska djeca odvode u koncentracione logore

Popularno na sajtu

U padu helikoptera blizu Kunura poginuo je Bipin Riwat, glavni čovjek indijske vojske poznat po genocidnim izjavama protiv muslimana generalno, a posebice protiv muslimana Indije i Kašmira.

Helikopter koji je prevozio načelnika generalštaba indijske vojske generala Bipina Rawata srušio se u srijedu u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, saopštile su zračne snage te zemlje.

“Helikopter Mi-17V5 indijskih zračnih snaga sa načelnikom generalštaba vojske generalom Bipinom Rawatom, imao je danas nesreću blizu Kunura, u državi Tamil Nadu,” navodi se u Twitter poruci.

Televizijski snimci pokazuju helikopter u plamenu dok stanovnici pokušavaju da ga ugase.

Informativna agencija Press Trust of India je objavila da se helikopter Mi-17V5 vraćao iz zračne baze u vojne škole ministarstva odbrane kada se srušio u blizini Coonoora u Tamil Naduu.

Rawat je najviši zvaničnik u indijskog vojsci i savjetnik je ministarstva odbrane. Pored hindu-nacističkog premijera Narendra Modija, general Rawat je glavni zagovarač genocidne politike hinduističke indijske vlade protiv muslimana u Indiji i Kašmiru.

U jednom od svojih govora (video ispod), nacista Rawat je izjavio da kašmirsku djecu treba odvoditi u “deradikalizacione kampove”, što je zapravo moderan naziv za koncentracione logore za muslimane koje je prva uspostavika Kina u okupiranoj muslimanskoj zemlji Istočni Turkistan (detaljnije o ovome ovdje).

Svoje saučešće indijskoj vladi i porodici poginulom teroristi izrazili su visoki zvaničnici gotovo svih država svijeta.

Detaljnije o hindu trerorizmu čitaj ovdje.

(Agencije/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz