Nove žrtve islamofobije: U terorističkom i rasističkom napadu ubijeno devet ljudi u Hanauu

Popularno na sajtu

Islamofobija je ponovo uzela danak, ovoga puta u Njemačkoj. Urodili su plodom aktivnosti islamofobnih medija i evropskih desničarskih (nacističkih) stranaka, koje niko u Evropi ne pokušava da zaustavi.

U oružanom napadu u Hanauu, u blizini Frankfurta, koji je izveden sinoć, ubijeno je devet osoba, uključujući i jednog bh. državljanina, dok je ranjeno pet osoba.

Napadnuta su dva ugostiteljska objekta u kojima se okupljaju muslimani. Napadač Tobias R., ekstremno desničarski terorista, pronađen je mrtav u kući u operaciji koju je izveo tim specijalne policije.

Za žrtvama “tuguje” čitava Evropa, a ponajviše oni koji su i doveli do ovog čina. Među onima koji su izjavili svoje saučešće porodicama žrtava je i austrijski premijer i nacista  Sebastijan Kurtz, koji je postao poznat u svijetu po borbi protiv islama i mjerama ograničavanja sloboda muslimanima u Austriji.

Broj radikalnih nacističkih i rasističkih struja u Evropi je u konstantnom rastu. Samo u Njemačkoj ovaj broj se povećao čak pet puta. Porastu evropskog nacizma i terorizma  pogoduje i činjenica da su na evropskoj političkoj sceni uglavnom zastupljene dvije struje, jedna desničarska, koja je rasistička, (pro)nacistička i islamofobična, a druga, ljevica, koja ne poduzima gotovo ništa da obuzda rasizam i islamofobiju.

Gotovo po pravilu evropski rasizam je povezan sa kršćanskim elementima, a jedan od glavnih ciljeva koje evropski rasisti njeguju (i to ne kriju) jeste očuvanje kršćnaske Evrope.

Prerasta li Evropa i Zapad u holokaust muslimana?

Preporučujemo da pročitate i članak Muslimani na Zapadu između holokausta i hidžre.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz