Iran: U novom napadu na Revolucionarnu gardu ubijeno i ranjeno 40 vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Zvanični mediji iranske vlade su potvrdili vijest o napadu na Revolucionarnu gardu nedaleko od grada Zahdan u sunijskoj pokrajini Bulučistan.

Prema navodima, ubijeno je i ranjeno najmanje 40 vojnika a napad je izveden putem autobombe.

Džejšul Adl, džihadski pokret koji djeluje na iranskom tlu sa ciljem svrgavanja rafidijskog režima je preuzeo odgovornost.

Bitno je napomenuti da je 30. januara izveden napad u gradu Zahdan u kojem su ranjena 4 iranska policajca. Odgovornost za napad je preuzeo Džejšul Adl tvrdeći da je napad izveden putem dvije eksplozivne naprave.

Iranska Revolucionarna garda je elitni dio iranskih vojnih snaga koji ima svoje prisustvo u borbama protiv sunija u Siriji, te kontroliše oko 60 šijitskih oružanih milicija u Siriji.

Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Kako da znamo da je određena nedaća iskušenje ili kazna?

0
Pitanje: Kada osoba bude iskušana bolešću ili nekom drugom nedaćom, bilo duševnom ili materijalnom, kako će znati da je ta nedaća iskušenje ili kazna...

Preporučeni sadržaj

Propisi sehvi sedžde – sedžde zaborava

0
Sehvi sedžda ima nekoliko propisa koji su bitni a koje mnogi ljudi ne poznaju. https://www.youtube.com/watch?v=1-IWqPN2z1I https://www.youtube.com/watch?v=KXR2iwF4Tvk https://www.youtube.com/watch?v=72fVaTcXffE  

Islamske teme