Iran: U novom napadu na Revolucionarnu gardu ubijeno i ranjeno 40 vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Zvanični mediji iranske vlade su potvrdili vijest o napadu na Revolucionarnu gardu nedaleko od grada Zahdan u sunijskoj pokrajini Bulučistan.

Prema navodima, ubijeno je i ranjeno najmanje 40 vojnika a napad je izveden putem autobombe.

Džejšul Adl, džihadski pokret koji djeluje na iranskom tlu sa ciljem svrgavanja rafidijskog režima je preuzeo odgovornost.

Bitno je napomenuti da je 30. januara izveden napad u gradu Zahdan u kojem su ranjena 4 iranska policajca. Odgovornost za napad je preuzeo Džejšul Adl tvrdeći da je napad izveden putem dvije eksplozivne naprave.

Iranska Revolucionarna garda je elitni dio iranskih vojnih snaga koji ima svoje prisustvo u borbama protiv sunija u Siriji, te kontroliše oko 60 šijitskih oružanih milicija u Siriji.

Ummet Press

Novo na sajtu

Poslanik Muhammed

Allahov Poslanik je bio optimističan a ne zlosutan

Allah kaže: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ ٱللَّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ ٱلْقَلْبِ لَٱنفَضُّوا۟ مِنْ حَوْلِكَ فَٱعْفُ عَنْهُمْ وَٱسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِى ٱلْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ...

Preporučeni sadržaj

Ali Kijali (Miradž Ural)

Sirija: Teško ranjen Assadov ozloglašeni general Ali Kijali

Ali Kijali (Miradž Ural), viši general Assadove vojske i zapovjednik frakcije ”Iskenderon” teško je ranjen u eksploziji koja se dogodila kada se automobilom kretao...

Islamske teme