Izbjeglička tragedija: Hrvatska zatvorila granice prema Srbiji, Slovenija vraća izbjeglice Hrvatskoj

Objavljeno / ažurirano:

Iako balkanski i evropski mediji i zvaničnici pokušavaju da glume revnosne domaćine napaćenim sirijskim izbjeglicama, ipak, realnost je nešto sasvim drugo.

Hrvatska zatvorila granice prema Srbiji kako bi zaustavila priliv izbjeglica

Svi granični prijelazi prema Srbiji od večeras su zatvoreni, saopšteno je iz Hrvatskog MUP-a, uz napomenu da će biti zatvoreni do daljeg, prenosi “Indeks”.

MUP je hrvatskim medijima poslao saopštenje u kojem se navodi da su u Hrvatsku do 22 sata ušle 11.003 izbjeglice i da je hrvatska policija zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom.

Slovenija vraća izbjeglice u Hrvatsku

U međuvremenu, slovenačka policija na željezničkoj stanici u Dobovi, mjestu na granici sa Hrvatskom, u nekoliko vagona drži oko 150 izbjeglica koji su stigli vozom iz Zagreba.

Prema riječima šefa odjeljenja za državnu granicu i strance policijske uprave Novo Mesto Anton Štubljar, u toku su razgovori sa hrvatskom stranom o povratku 150 izbjeglica u Hrvatsku, objavila je agencija STA.

Pored toga, Slovenačke željeznice su večeras, u skladu sa dogovorom između slovenačke i hrvatske policije, obustavile putnički saobraćaj preko graničnog prijelaza Dobova.

(Agencije / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme