Izbjeglička tragedija: Hrvatska zatvorila granice prema Srbiji, Slovenija vraća izbjeglice Hrvatskoj

Popularno na sajtu

Iako balkanski i evropski mediji i zvaničnici pokušavaju da glume revnosne domaćine napaćenim sirijskim izbjeglicama, ipak, realnost je nešto sasvim drugo.

Hrvatska zatvorila granice prema Srbiji kako bi zaustavila priliv izbjeglica

Svi granični prijelazi prema Srbiji od večeras su zatvoreni, saopšteno je iz Hrvatskog MUP-a, uz napomenu da će biti zatvoreni do daljeg, prenosi “Indeks”.

MUP je hrvatskim medijima poslao saopštenje u kojem se navodi da su u Hrvatsku do 22 sata ušle 11.003 izbjeglice i da je hrvatska policija zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom.

Slovenija vraća izbjeglice u Hrvatsku

U međuvremenu, slovenačka policija na željezničkoj stanici u Dobovi, mjestu na granici sa Hrvatskom, u nekoliko vagona drži oko 150 izbjeglica koji su stigli vozom iz Zagreba.

Prema riječima šefa odjeljenja za državnu granicu i strance policijske uprave Novo Mesto Anton Štubljar, u toku su razgovori sa hrvatskom stranom o povratku 150 izbjeglica u Hrvatsku, objavila je agencija STA.

Pored toga, Slovenačke željeznice su večeras, u skladu sa dogovorom između slovenačke i hrvatske policije, obustavile putnički saobraćaj preko graničnog prijelaza Dobova.

(Agencije / Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz