Izbjeglička tragedija: Hrvatska zatvorila granice prema Srbiji, Slovenija vraća izbjeglice Hrvatskoj

Objavljeno / ažurirano:

Iako balkanski i evropski mediji i zvaničnici pokušavaju da glume revnosne domaćine napaćenim sirijskim izbjeglicama, ipak, realnost je nešto sasvim drugo.

Hrvatska zatvorila granice prema Srbiji kako bi zaustavila priliv izbjeglica

Svi granični prijelazi prema Srbiji od večeras su zatvoreni, saopšteno je iz Hrvatskog MUP-a, uz napomenu da će biti zatvoreni do daljeg, prenosi “Indeks”.

MUP je hrvatskim medijima poslao saopštenje u kojem se navodi da su u Hrvatsku do 22 sata ušle 11.003 izbjeglice i da je hrvatska policija zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom.

Slovenija vraća izbjeglice u Hrvatsku

U međuvremenu, slovenačka policija na željezničkoj stanici u Dobovi, mjestu na granici sa Hrvatskom, u nekoliko vagona drži oko 150 izbjeglica koji su stigli vozom iz Zagreba.

Prema riječima šefa odjeljenja za državnu granicu i strance policijske uprave Novo Mesto Anton Štubljar, u toku su razgovori sa hrvatskom stranom o povratku 150 izbjeglica u Hrvatsku, objavila je agencija STA.

Pored toga, Slovenačke željeznice su večeras, u skladu sa dogovorom između slovenačke i hrvatske policije, obustavile putnički saobraćaj preko graničnog prijelaza Dobova.

(Agencije / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Islam, priroda

Šutnja i govor

Šutnja je veoma lagana i čovjeku nikakve troškove ne donosi, već ga čuva od mnogih problema i neprijatnih situacija, i odstranjuje od njega mnoge...

Preporučeni sadržaj

Bijela kuća

Mediji: Izrael postavio špijunske naprave u blizini Bijele kuće

Sprave za nadgledanje locirane blizu Bijele kuće u posljednje dvije godine po svoj prilici postavio je Izrael, izjavili su bivši zvaničnici SAD-a za magazin Politico. Sudeći...
Nemoj da ih se bojis

Nemoj da ih se bojiš!

Islamske teme