Jemen: Novi lider AKAP-a Kasim Rejmi obnovio prisegu Ajmanu al Zawahiriju

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti na društvenim mrežama publikovali su u četvrtak audio obraćanje Kasima al-Rejmija, lidera Al-Kaide na Arapskom poluostrvu (AQAP) , koja je jedno od najjačih krila Al Kaide.

Kasim al-Rejmi (Rimi) nasljedio je poziciju lidera AKAP-a nakon pogibije Nasira el-Vuhejšija, koji je u junu ubijen u Mukalli, u napadu američke bespilotne letjelice.

U svojoj prvoj poruci kao lidera AKAP-a, Kasim al-Rejmi je pozvao na napade na Ameriku, te pohvalio uspjehe afganistanskih talibana, kao i džihadske koalcije u Siriji Džejšul-feth u Idlibu.

Kasim al-Rejmi je u svojoj poruci dao (obnovio) prisegu vođi Al-Kaide Ajmanu al-Zavahiriju, prekidajući time šekulacije i propagandne izjave da je dao prisegu IDIŠ-u ili da će je uskoro dati.

Podsjećamo, prošli mjesec su izbili žestoki sukobi izmedu IDIŠ-a i AKAP-a u gradu Mukalli. Više o tome procitajte ovdje.

U prilogu je audio poruka Kasima al-Rejmija objavljena na Youtube servisu.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Preporučeni sadržaj

Ruske zračne snage izvele nove napade u deeskalacijskoj zoni Idlib: Poginula...

0
Najmanje četiri civila ubijena su u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na naseljena mjesta u deeskalacijskoj zoni Idlib, na sjeverozapadnu Sirije, javlja...

Islamske teme