Jevrejski terorizam: Jevrejski naseljenici palili palestinska vozila i stabla maslina

Popularno na sajtu

Prema palestinskim zvaničnicima, jevrejski naseljenici su protekle noći upali u pet sela na okupiranoj Zapadnoj obali, paleći vozila i stabla maslina i ispisujući grafite na zidovima kuća.

Jevrejski teroristi su u bolesnom činu vjerske i rasne mržnje zapalili pet automobila i sprejom ispisali na preko 20 drugih vozila.

Stanovnici su objavili fotografije pričinjene štete na društvenim mrežama.

Izraelska policija je saopštila da istražuje te izvještaje i najavila da će zajedno sa pripadnicima vojnih jedinica obići to područje. Nakon toga, očekuje se da doseljenici, kao i do sada, budu obilato nagrađeni za ovaj antiislamski čin.

Spor Izraela i Palestine

Stotine hiljada jevrejskih naseljenika živi na Zapadnoj obali koju je Izrael okupirao u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Ured visokog komesara za ljudska prava Ujedinjenih nacija (OHCHR) poručio je nedavno da izgradnja jevrejskih naselja na okupiranom palestinskom području predstavlja “kršenje međunarodnog prava”.

Evropska šefica diplomatije Federica Mogherini također je navela da je izraelsko naseljavanje na okupiranoj palestinskoj teritoriji nezakonito prema međunarodnom pravu i da su time nagriženi izgledi za trajni mir.

Nasuprot njima, američki državni sekretar Mike Pompeo saopćio je u ponedjeljak kako planira objaviti da SAD ublažava poziciju o gradnji izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali i da će SAD odbaciti pravno mišljenje Stade Departmenta iz 1978. godine koje smatra da izgradnja naselja na okupiranim teritorijama nije u skladu s međunarodnim pravom.

Izvor: Agencije

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz