Još jedan zločin sirijskog režima: Majka i djeca žrtve zračnih udara u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje 27 civila ubijeno je u više zračnih napada u provinciji Idlib, koja je pod kontrolom ogranka Al-Kaide u Siriji i njegovih saveznika, javila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Najmanje 21 civil, uključujući petoro djece, poginulo je u zračnim napadima na pijacu u Idlibu, glavnom gradu istoimene provincije koja je pod kontrolom Fronta al-Nusra i pobunjenika.

Šestero ljudi je ubijeno u drugom zračnom napadu u gradu Maaret al Numan, također u provinciji Idlib, kada je pogođena stambena zgrada.

Među poginulima su i majka i četvero djece koji su ostali zarobljeni u ruševinama, prenijela je Opservatorija.

Dosadašnja praksa šiitsko-nusajrijskog režima je da kao osveta za svoje gubitke na bojnom polju bombarduju pijace, džamije, bolnice i druge civilne mete.

(Agencije)

Novo na sajtu

Lavovi i bizonvideo

Dvije važne lekcije ummetu iz videa o lavovima i bizonu

Iz video snimka o lavovima i bizonu muslimani mogu naučiti dvije vrlo važne lekcije o ispravnom poimanju vjere i života. Čopor lavova je uspio oboriti...

Preporučeni sadržaj

Ruski zračni napad

Idlib: Dogovor sirijskih vlasti i opozicije za prekid vatre

Uvjetni prekid vatre i okončanje bombardiranja sirijske sjeverozapadne regije Idlib dogovoreno je nakon dvodnevnih pregovora u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana. U petak su obustavljeni zračni udari...

Islamske teme