Džihadsko-oslobodilačke snage nižu uspjehe oko Halepa: Zarobljen najmoderniji ruski tenk T90

Popularno na sajtu

Nakon što su mudžahidi jučer ‘pregazili’ strateško selo Al Qarassi te ga oslobodili, nanoseći velike gubitke neprijatelju, aktivisti javljaju da je sljedeći cilj  Džejšul-fetha oslobađanje sela Zejtun i Birnah koji su posljednja prepreka ka pokretanju velikog napada na grad Al Hadir u kojem su skocentrisane na stotine pripadnika raznih šiitskih regionalnih militarnih skupina.

VIDEO – dio jučerašnjih borbi za Al Qarassi:

Pojedini aktivisti tvrde da se Assadove šiitske snage evakuišu iz pomenutih mjesta, a neki čak tvrde da je Zejtun već pao, mada još nema zvanične potvrde iz Džejšul-fetha.

S druge strane, Assadove snage pokrenule su kontra-napad na strateške Al Mallah farme i Handarat, sjeverno od grada Halepa.

Pokret Nuruddin-Zenki tvrdi da je na frontu sjeverno od grada Halepa od Assadovih snaga zarobio i ruski tenk T-90 (najnovije generacije):

Tenk je, prema navodima pobunjenika, zarobljen u protivofanzivi na sjeverni dio oblasti Halep, koji su nešto ranije bile oslobodile snage sirijskog predsjednika i njemu odanih milicija.

Ovo je prvi put da su pobunjenične snage zarobile ovaj tenk, koji je strateška okosnica šiitskih i režimskih snaga, budući da njegov odbrambeni sistem može da omete navođene protivtenkonske projektile (TOW, Konkurs).

(Vijesti iz Sirije / Al-Džezira / Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz