Kraj svijeta

Objavljeno / ažurirano:

Knjiga Kraj svijeta nam govori o predznacima Sudnjeg dana. U saznanjima o predznacima Sudnjeg dana nalazimo na pojašnjenja za određene šerijatske i fikhske propise. U vijestima o predznacima Sudnjeg dana imamo i konkretnu korist u pogledu toga kako bi se postavili ili postupili ako mi doživimo neke od njih, tako da nas ne zadesi nikakvo zlo koje oni eventulano nose. Ovi predznaci nam također daju određene smjernice da se za njih valjano pripremimo, što ne bi bio slučaj kada ne bi ništa o njima znali i kada bi bili potpuno iznenađenje. Spoznaja predznaka Sudnjeg dana otvara velika vrata nade, jer iz njih saznajemo da budućnost pripada islamu, da će se ta vjera proširiti po svijetu, a da će kršćanstvo i jeduizam nestati. U vjerovanju i poznavanju predznaka Sudnjeg dana nalazimo određenu vrstu podsticaja na poslušnost Allahu, [swt], i to razvija svijest o Danu suda i bitnosti pripreme za njega.

ID kartica knjige:

Jezik Bosanski
Autor Muhammed ibn Abdirrahman el-‘Arifi
Broj stranica: 291
Veličina fajla: 44.49 MB
Objavljeno 21.09.2013.
Napomena: Sadržaj knjige se može pretraživati, kopirati i lijepiti u Word ili internet browser editor

DOWNLOAD: Desni klik miša na dugme ispod, a potom izaberi opciju: Save Link As… (Firefox i Chrome brauzeri) ili Save target as… (Internet Explorer)

Download knjige Kraj svijeta

NOVO NA SAJTU

Analiza: Kako su talibani nadjačali globalnu supersilu

0
Talibani su blizu da ostvare svoj gorući cilj: američke trupe koje napuštaju Afganistan i uspostava islamske vlade odnosno šerijatog sistema na preostaloj trećini države. Kako bi to postigli, primijenili su nove strategije te postali više otvoreniji i politički angažiraniji prema vanjskom svijetu.
Poslanikovi as sunneti, Muhammed alejhi selam

50 Poslanikovih sunneta

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Tri poruke za preostali dio Ramazana

0
Mnogi ljudi zbog mnoštva ibadeta tokom Ramazan osjete prezasićenost i monoton odnos prema ibadetu, kako to izbjeći, šta znači provesti Noć Kadra u ibadetu i šta ako ujutro moraš na posao i ne možeš cijelu noć ostati budan? Pogledajte tri poruke šejha Ali Hammude u 22. dijelu ramazanskog serijala Ramazan promjena.

Islamske teme