Makedonski reis poziva Ameriku i Zapad da se „ozbiljnije uključe“ u borbi protiv muslimana u Makedoniji

Popularno na sajtu

Nema ozbiljnijeg balkanskog medija a da nije prenio jučerašnji vapaj reisa Islamske vjerske zajednice (IVZ) u Makedoniji Sulejmana Redžepija, koji je od svojih saveznika SAD-a i zemalja Evropske unije, sa kojima dijeli istu tugu, zatražio da se “ozbiljnije uključe u borbi protiv vehabija u Makedoniji”.


Redžepi je zatražio od SAD, makedonskih vlasti i političkih partija da pomognu IVZ da se “obračuna sa radikalnim vjerskim grupama” za koje je rekao da im je osnovni cilj “narušavanje imidža islamske vjere” do koje je njemu i te kako „stalo“.

A kako i ne bi, kada je na račun te vjere sebi pribavio mnoga dunjalučka dobra. Samo jedan od mnogobrojnih primjera je misteriozno nestajanje 1 400 000 dolara, koje je makedonski reis kao emanet preuzeo od Arapske banke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Izvor našeg portala iz Skoplja navodi kako je lično svojim očima vidio četiri čeka koje je „reis ul-ulema“ Makedonije Sulejman Redžepi preuzeo od Arapske banke, gdje je svaki ček imao identičan iznos od 350 hiljada dolara. Pare su bile namijenjene kosovskim izbjeglicama 1999. godine, koji su bili stacionirani u kampovima širom Makedonije. “Halal” ti bilo, reise, zar na leđima muslimana!?

Tog kradljivca niko nije upitao gdje su te pare, niti je ikome odgovarao za svoj kriminal iz prostog razloga što je on direktno involviran u policijske strukture već godinama unazad sa jedinstvenim zadatkom: vjerski i intelektualno unazaditi muslimane do maksimuma i ne dati im da žive, a po mogućnosti ni da udišu vazduh!

Reisove malverzacije i zloupotrebe nisu skrivene muslimanima Makedonije, pogotovo islamskim praktičarima, koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da ih vodi korumpirani i od režima sponzorirani „reis-ul-ulema“. Stoga su mnogi muslimani kojima je stalo do svoje vjere zatražili ostavku sramnog reisa. Broj onih koji zahtijevaju njegovu ostavku je iz dana u dan sve veći, tako da se reis pobojao da podrška makedonskog režima neće biti dovoljna za njegovo opstajanje na čelu IZ-a Makedonije.  Ovo je zabrinulo ne samo reisa, nego i njegove mentore i pomagače – makedonski režim, SAD i Evropsku uniju. Zato nas i ne čudi što je reis na konferenciji za štampu u ponedjeljak, 20 septembra 2010, izjavio da su te države “zabrinute zbog djelovanja radikalnih islamskih grupa povezanih sa pokretom vehabija” pod kojima Sulejman smatra sve muslimane i muslimanke koji se čvrsto drže Kur'ana i Sunneta i pritom se ne slažu sa njegovom „misijom očuvanja imidža islama“.

Da stvar bude zapanjujuća, reis se u svojoj borbi protiv muslimana praktičara poziva na tvrdnju da isti „narušavaju imidž islamske vjere“. Kakvog li paradoksa! Ovaj jadnik se ponaša kao da je zaboravio na prošlogodišnji nemili događaj u kome je makedonska policija u vozilu Mešihata Islamske zajednice Makedonije kojim je upravljao njegov sin, inače član makedonskog podzemlja, pronašla 5 kg heroina! Pa ima li apsurdnije tvrdnje kojom reis potvara vjernike da „narušavaju imidž islamske vjere“, dok u isto vrijeme njegov sin biva uhapšen sa velikom količinom droge u službenom vozilu Islamske zajednice? Pogađate, babin sin je na slobodi i nikome nije odgovarao, jer je babo dobar prijatelj sa policijom.

Kada se sve ovo ima u vidu, jasno je zašto ovoj moralnoj sramoti i nakazi smetaju tzv. vehabije i zašto on poziva svjetske sile da se obračunaju sa njima. Ovaj bijednik se povrh svega ponosi što zajedno, rame uz rame sa najfanatičnijim neprijateljima islama, učestvuje u nemilosrdnoj borbi, koja ima za cilj da zatre i uništi Allahovo svjetlo, tj. čistu vjeru koju tzv. vehabije crpe iz časnog Kur'ana i svijetlog Sunneta poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi we sellem, u borbi potpomognutoj islamofobičnim i ateističko-sekularističkim medijima koji poput lešinara kruže „vjerskim horizontom“ i jedva čekaju da se obruše na svoj “vehabijski” plijen.

U ovoj bespoštednoj borbi makedonski reis nije sam, već je onih koji se poput njega brinu za „imidž islama“ jako mnogo diljem Balkana. Njihova žal za „imidžom islama“ naglo poraste pred kamerama i na prijemima u ambasadama tiranskih država, u prvom redu Amerike.

No, kako ovim jadnicima i moralnim kapitulantima, među kojima ima i doušnika prijašnjeg komunističkog režima, nije pošlo za rukom da utrnu Allahovo svjetlo, jer im to Gospodar Arša veličanstvenog ne dopušta, onda oni jadno i bijedno traže pomoć i zaštitu inostranih kafira, jer pomoć domaćih kafira nije dovoljna.

Svima njima se obraćamo rječima Gospodara svjetova:

“O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike Jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.” (Kur’an, 5:51)

Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz