Malezijski kralj gradi dvorac od 2,5 milijarde dolara

Objavljeno / ažurirano:

Da pomahnitali arapski prinčevi nisu jedini vlasnici rasipničkih želja o raskošnim dvorcima čiju cijenu koštanja ne zna pročtati pola siromašnog svijeta, pokazao je ovih dana malezijski kralj Tuanku Mizan Zejnul-Abidin.

Naime, ovaj čovjek je prava konkurencija razuzdanim arapskim tiranima koji traće muslimansko blago na besmislene projekte.Tuanku Mizan je pokazao svojim arapskim suparnicima da nisu sami u svojoj raskalašenosti, naredivši građenje luksuznog dvorca u predgrađu Kuala Lumpura.


Dvorac će koštati 2.5 milijarde dolara, a njegovu izgradnju će finansirati – malezijski narod, tj. država, kako to političari vole reći.

Povrh svega, odluku je pratilo niz nepravilnosti, kako je to obično kod zulumćara.

Nije samo cijena izgradnje uzburkala malezijsku javnost, već i činjenica da je gradnja dogovorena bez održavanja tendera, te da ju je dobila kompanija koju kontroliše vladajuća partija.

Ministar za gradnju, Šaziman Ebu Mensur, izjavio je u parlamentu da su troškovi gradnje, prvobitno planirani na 2,1 milijardu dolara uvećani zbog troškova za unutrašnju dekoraciju i sistema za bezbjednost, što znači da dekoracija i sistem za bezbjednost koštaju zajedno 400 miliona dolara.

Zašto li kralj tako skupo ukrašava dvorac i od koga li se to boji?

Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Liječenje problema sihra, proricanja sudbine i vradžbine

0
Unatoč industrijskom i tehnološkom napretku svijeta, milioni ljudi širom svijeta žive u zatvorenom svijetu sihra, magije i vradžbine. Čitali smo da neki ugledni svjetski...

Preporučeni sadržaj

Video: Talibani desetkovali američki konvoj u Farahu i zarobili oklopna vozila

0
Združeni vojni konvoj američko-afganistanskih snaga koji se kretao kroz pokrajinu Farah bio je meta nedjeljne operacije talibana (IEA). Konvoj pojačanja koji je prevozio oklopna vozila...
strah

KAKO SE PONAŠATI U STRAHU

Islamske teme