Ko je izdao Afiu Sidiki?

Popularno na sajtu

Afia Sidiki je pakistanska naučnica u oblasti neurobiologije. Sidiki je 30. marta 2003. nestala u Karačiju, Pakistan, sa svoje troje djece. Sljedeći dan je u lokalnim novinama izviješteno da je privedena zbog optužbi za terorizam.

Prema tvrdnjama aktivista islamskih organizacija, Afia Sidiki je po nalogu CIA-e kidnapovana od strane pakistanskih sigurnosnih službi nakon čega je predana Amerikancima u Afganistan, gdje je bila smještena u vojnu bazu u Bagramu, u kojoj se nalazi zloglasni američki zatvor poput iračkog Ebu Gurejba. U zatvoru je 5 godina mučena i seksualno zlostavljana od strane američkih boraca za demokratiju.


Prema verziji saopštenoj od strane američke demokratske vlade, a koju su prenijeli svjetski mas mediji, Afia Sidiki je uhapšena 17. jula 2008. od strane afganistanskih sigurnosnih snaga u provinciji Gazni, a u njenoj torbi su navodno nađena dokumenta, uključujući formule za eksplozive i hemijsko oružje. Prebačena je u SAD, gdje joj je suđeno za terorizam.

Afia Sidiki je na svome suđenju u Americi rekla poroti da je bila zatvorena u tajnom zatvoru u Afganistanu, da su njena djeca bila mučena, te da je slučaj koji se protiv nje vodi – zavjera.

Američki zvaničnici tvrde da je tokom ispitivanja (u Afganistanu) Sidiki zgrabila pušku M-4 od američkog službenika i ispalila dva hica na FBI agente i vojno osoblje, ali je promašila, a zatim je čuvar uzvratio paljbom pogodivši je u torzo.

Međutim, FBI ekspert je rekao da nije našao nikakve otiske prstiju na pušci koju je ona navodno koristila protiv američkih istražitelja.

Afia Sidiki je 23. septembra 2010. godine u Njujorku osuđena na 86 godina zatvora (praktično doživotno).

Afia Sidiki nije sama, ona je samo jedna od hiljade muslimanki čija se čast skrnavi u judeo-krstaškim zatvorima na Istoku i Zapadu, kao i u zatvorima njihovih pomagača – arapskih tirana i otpadničkih režima Pakistana, Afganistana, Čečenije…

Na kidnapovanje, torturisanje i silovanje ove muslimanke, kao i presudu na doživoni zatvor, ummet[1] skoro da i nije reagovao, izuzev malo izolovanih slučajeva. Jedan od tih je i obraćanje sestre muslimanke koje slijedi.


 

Video možete preuzeti sa sljedećeg linka: Ko je izdao Afiu Sidiki?

Put vjernika

[1]. Ummet – svi muslimani svijeta

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz