Categories:

Ukinut pritvor Rijadu Rustempašiću, Abdulahu Handžiću i Edisu Veliću

Objavljeno / ažurirano:

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Rijadu Rustempašiću, Abdulahu Handžiću i Edisu Veliću, optuženim za terorizam, udruživanje radi činjenja krivičnih djela i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene, saopšteno je iz Suda BiH.

Mjere zabrane obuhvataju zabranu napuštanja mjesta boravišta (kućni pritvor), zabranu putovanja uz privremeno oduzimanje važećih putnih isprava-pasoša izdatih na ime optuženih, uz zabranu izdavanja novih pasoša, kao i zabranu korištenja ličnih karata za prelazak državne granice, zabranu međusobnog sastajanja kao i sastajanja sa svjedocima u ovom predmetu i obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama jednom dnevno.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba, a kontrola opravdanosti biće vršena svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrše neku od izrečenih mjera zabrane, prema njima se može odrediti mjera pritvora.

U optužnici se navodi da je Rustempašić organizovao grupu ljudi čiji članovi su postali i Handžić, Velić, Muhamed Rustempašić i Edis Stroil.

Dnevni avaz

NOVO NA SAJTU

Libijski tagut Haftar hvali murdžije i poziva ih da ne pokazuju...

0
Libijski zločinac general Halifa Haftar prošle sedmice posjetio je medhalijske brigade koje ratuju u njegovim redovima, poručujući im da ne pokažu milost u napadima...

Preporučeni sadržaj

Islamske teme