Švicarci danas izglasali zabranu pokrivanja lica za žene muslimanke, sutra će slaviti 8. mart – dan ženskih prava

Popularno na sajtu

Švicarci su na referendumu u nedjelju glasali za zabranu nošenja burki i nikaba, a u ponedjeljak će obilježiti 8. mart, dan žena i ženskih prava, među kojima je i njeno elementarno pravo na izbor odjeće i kako će izgledati u javnosti. Kakvog li licemjerja, kakve li skrivene mržnje prema islamu i muslimanima!

Da situacija bude gora, cijela država se digla na noge, milioni ljudi je glasalo za zabranu burke i nikaba, iako prema studiji Univerziteta u Lucernu, u Švicarskoj nema osoba koje nose burke, dok svega 30 osoba nosi nikab!!

Švicarci su se ovim potezom svrstali u red zapadnoevropskih nacija koje su pogazile svoje sopstveno božanstvo – demokratiju, božanstvo koje su, čini se, tako srčano obožavali desetljećima, sve dok isto nije stalo na put njihovoj mržnji prema islamu, zbog čega je na referendumu pregaženo. Ovo nas podsjeća na slučaj predislamskih Arapa koji su sebi pravili kipove od hurmi, pa kada bi ogladnjeli – pojeli bi svoga boga.

Tako su i danas Švicarci pod naletom gladi islamofobije pojeli svoje božanstvo, a činilo se da su ga tako iskreno obožavali.

Slični zakoni već postoje u Austriji, Holandiji i Francuskoj. Ovaj antiislamski zakon u Švicarskoj je predložila desna, antiislamska grupa koja nije krila svoju pravu namjeru, piše agencija DPA.

Prije jednog desetljeća ista je grupa, Odbor Egerkingen stajala iza referenduma kojom je zabranjena izgradnja novih minareta.

Njeni kritičari optužuju je da promoviše islamofobiju i tvrde da u slobodnom društvu zabrane odijevanja ne bi trebale postojati.

Procjenjuje se da muslimani čine 5,3 posto švicarskog stanovništva.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz