Licemjernost zapadnih grupa za ljudska prava i laž da su mudžahidi izveli masakr u Latakiji

Objavljeno / ažurirano:

Prema navodima demokratskih medija, nakon što je Obama izabrao popuštanje kao najbolju politiku spram masovnog ubojicu muslimana od alevitskog Asadovog režima, američki aktivisti za takozvana ljudska prava su odmah pokrenuli kampanju klevetanja sirijskih mudžahida, distribuirajući Asadovu propagandu i laži.

Kao dio njihove kampanje, Human Rights Watch (HRW) je 10. oktobra objavio “vijest” da su sirijski mudžahidi navodno pobili oko 190 alevitskih civila, i da su ih zarobili više od 200.

Ubijanja su se navodno desila blizu luke u Latakiji u selima naseljena alevitima koji podržavaju Asada. Prema tome, sve informacije sa optužbama protiv mudžahida su zasnovane na lažima alevita. Međutim, niti aleviti niti pristrasni HRW nisu dali nikakve dokaze.

Želimo istaći da Asadov agitprop širi takvu propagandu više od dvije godine, ali prije američkog političkog poteza o popuštanju Asadu, fabrikacije Asadovog režima su naširoko ignorisane od strane Zapada. Kao što su ignorisane laži kurdskih komunista (koje ruska i cionistička propaganda nikada nije prestala ponavljati) da “militanti koje vodi čečenski komandant Ebu Musab, pale živu djecu i ubijaju sve žene.”

Želimo podsjetiti da u vezi s tim, da su slučajevi masakara nad muslimanskim ženama i djecom, koja su počinili aleviti i bande šiitskog Hizbullaha (posebno u Banijasu, Kusejru, Halvi, Tremseku i drugim selima), uredno dokumentovani i uključuju foto i video (dokaze), ali zapadni aktivisti za takozvana ljudska prava su pokazali praktično nikakvu reakciju na ove gnusne zločine.

Važno je napomenuti da You Tube uklanja video snimke sa masakrima nad sirijskim muslimanima koje su počinile šijje i aleviti.

Izvor: KavkazCenter

Pijevod i obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Islam, priroda

Šutnja i govor

Šutnja je veoma lagana i čovjeku nikakve troškove ne donosi, već ga čuva od mnogih problema i neprijatnih situacija, i odstranjuje od njega mnoge...

Preporučeni sadržaj

Bijela kuća

Mediji: Izrael postavio špijunske naprave u blizini Bijele kuće

Sprave za nadgledanje locirane blizu Bijele kuće u posljednje dvije godine po svoj prilici postavio je Izrael, izjavili su bivši zvaničnici SAD-a za magazin Politico. Sudeći...
Nemoj da ih se bojis

Nemoj da ih se bojiš!

Islamske teme