Čudo u Zemzem vodi

Popularno na sajtu

Njemački znanstvenik dr. Knut Pfieiffer u TV emisiji otkriva čudesne moći Zemzem vode i njen uticaj na one koji je piju. U daljem tekstu navodimo transkript njegovog izlaganja u kojem dr. Knut iznosi zapanjujuće naučne činjenice o ovoj vodi, kao i sam video prilog.

Voditeljka: Ovo je prije i poslije pijenja vode iz Minhena.

Dr. Knut Pfeiffer: Tako je. Ako ponovo pogledamo desnu sliku, vidimo energetsko polje prije i šta se desilo nakon što ste popili vodu.

Voditeljka: Ali kako..?

Dr. Knut Pfeiffer: Voda iz Minhena, kao što svi kažu je veoma bistra. Da, u hemijskom smislu ona je veoma bistra. U energetskom smislu ona je katastrofalna. Gotovo pa uništava vaša energetska polja. Ovo je veoma važno, jer vam dalje želim pokazati nešto drugačije. Vidite šta se desilo: u hemijskom smislu, sve je savršeno, a u energetskom – katastrofalno.

Voditeljka: A to je prije i nakon pijenja zemzem vode?

Dr.Knut Pfeiffer: Da. Vidite, desna slika prije i lijeva slika poslije.

Voditeljka: Totalna suprotnost!

Dr.Knut Pfeiffer:
Vidite šta se dešava sa vodom iz Minhena, a šta sa Zemzem vodom. Moram vam ispričati priču u vezi ove slike. Moj kolega i ja smo bili u Džeddi, prije 23 godine i on je otišao u Mekku i ponio nekoliko litara Zemzem vode sa nama. Donijeli smo je u moju kliniku i ostavili smo je oko dvije sedmice i nešto duže. Onda smo počeli raditi sa ovim slikama. Uradili smo energetsku sliku (uslikali smo) oko 60 osoba (koji su pili Zemzem vodu, op.PV.) i svi su reagovali na ovaj način, a birali smo različite ljude. Nakon 14 ili više dana, nakon transporta vode od Mekke do Minhena, klimatske razlike i tako dalje, ova voda je učinila nešto nevjerovatno vašim energetskim poljima.Vidite, to je odgovor, vaše ćelije „govore“: „Odlično, ja volim ovo!“, ili „ Ne, molim te, nemoj!“. To je prva stvar, a druga stvar je da smo izumili terapiju, sa svim ovim znanjem. Vidite, ja radim na ovom i proučavam ovo već 12 godina. Svaki dan. Terapija koju smo izumili zove se Terapija energetskog polja. Tu je jedna slika, također. To je eletromagnetsko polje, sa veoma niskim intezitetom. Ono ti daje određene informacije…

Voditeljka:
Mi vjerujemo da Zemzem voda ima ljekovite moći, u našoj vjeri se to zna. Za šta god da je pijemo ona će utjecati na nas.

Dr.Knut Pfeiffer: Vidite, šta vidimo ovdje jest odgovor, u ovim slikama uvijek vidimo odgovor nečega što vam se dešava. To znači, ako vaši sistemi ćelija, a energija dolazi iz tih sistema, odgovore ovako, kao na lijevoj slici, to je kao poljubac za njih, one se smiješe i govore: „To, ovo je super!“
Voda iz Minhena govori: „Molim vas, nemojte, dosta“. Ja predstavljam svoje energetsko polje, ti predstavljaš svoje energetsko polje, oni se mješaju. Ovo je kao kada nekoga ugledaš, pa ga zavoliš na prvi pogled ili ne. Jer, tu se nalazi informacija. Ja dajem sve svoje informacije iznutra, i ti to radiš također. Znači međusobno se informišemo na energetski način.

Voditeljka: Ali, šta je to što vas je navelo na to, šta ste osjećali kada ste proučavali Zemzem vodu? Da li vam je to došlo kao veliko iznenađenje?

Dr.Knut Pfeiffer: Da, totalno.

Voditeljka: Jer za nas je to dio našeg vjerovanja, ali šta je to za vas?

Dr.Knut Pfeiffer: Za mene je to bilo nešto novo, šansa da proučim ovu vodu. Naravno da znam značaj Zemzem vode. Ali ja mislim da sam prvi koji proučava kako ona utječe. Ona poboljšava vaše energetsko polje, a to znači da vas čini zdravijim. Mislim da bi je trebali piti svaki dan.

Voditeljka: U ovoj emisiji govorili smo o Zemzem vodi i ranije, kada je japanski profesor…

Dr.Knut Pfeiffer: Znam, znam ga. Onaj što priča smiješne stvari vodi.

Voditeljka: Da i ja sam bila iznenađena kad sam vidjela kako utječe kad vodi pričate o ljubavi i mržnji. Ali kod Zemzem vode utjecaj je 1000 puta jači nego sa običnom vodom. I ništa nema negativnog u vezi nje. Ništa! (U islamskoj praksi liječenja Kur'anom, oboljelom od sihra (magije) se preporučuje pijenje Zemzem vode na koju su prethodno proučeni (izrecitirani) kur'anski ajeti, op.PV.).

Dr.Knut Pfeiffer: Vidite vodu iz Minhena. Ona je katastrofalna za vaš sistem ćelija. Iako je kemijski čista, nema nikakvih bakterija u sebi, ništa. Ali za energetski nivo ona je katastrofalna.

Voditeljka: Šta mislite, kako bi ovo otkriće moglo pomoći drugima da poboljšaju svoje živote? Zemzem, kako nas može promijeniti?

Dr.Knut Pfeiffer:
Ako imate mogućnosti da je pijete svaki dan, ona će vam poboljšati zdravlje. Mislim, ne mogu svi Arapi piti Zemzem vodu svaki dan. Zbog toga, možda je najbolja stvar terapija. Slična ovoj koju smo izumili, Terapija energetskog polja. To je kao Zemzem voda, ali na energetski način. Ne pije se, već je nešto na čemu se leži. Poboljšava vaša energetska polja. Mislim da smo započeli, sa totalno novim lijekom. Mislim da ćemo se u budćnosti baviti našom energijom, a ne samo našim hemijskim načinom života.

Voditeljka: Mora da vas je zaintrigiralo da još više pručavate Zemzem vodu. Šta je to što biste u najboljem scenariju učinili sa zemzem vodom?

Dr.Knut Pfeiffer: Mi smo samo otvorili mali dio tajne vaše svete vode. Mi možemo pokazati samo ponešto o ovoj vodi, ali naravno da bi bilo odlično da još više pručavamo o ovome, tako bi dobli priliku da proučavamo odakle je došla.

Voditeljka: Iz izvora.

Dr.Knut Pfeiffer:
Odnijeli smo je do Minhena, a ona i dalje drži puno energije. Znači , koliko će energije imati…

Voditeljka: Mislite da bi na izvoru imala više (energije)?

Dr.Knut Pfeiffer:
Da, mislim da bi.

Voditeljka: Zaista?

Dr.Knut Pfeiffer: Da, naravno. Ona gubi energiju, ali i dalje ima puno. Znači, koliko energije će imati kada je uslikamo na izvoru u Mekki ili gdje već. Ali za to nam je potreban novi uređaj. Uređaj koji imamamo u Minhenu nije prenosiv, zbog toga moramo napraviti nove mašine, prenosive uređaje, koje možemo odnijeti do Džedde ili Mekke itd.

Voditeljka: Jedna od najfascinantnijh stvari koje ste mi rekli danas je način na koji ste procijenili energiju prije meditacije odnostno molitve i poslije molitve. Znam zašto su nama molitve proširene tokom dana, pet puta na dan u intervalima, koje ne traju dugo, to znači nešto, jer kao što ste rekli, održava nivo energije visoko. Za mene je nevjerovatno čuti to od vas, da se to zaista dešava. Razlog zbog kojeg nakon molitve dobiješ određenu energiju oko sebe, oreol ili nešto, koje ti pomaže da nastaviš dalje, daje ti taj unutarnji mir. Šta je to u vezi molitve što želite da pručavate još više?

Dr.Knut Pfeiffer: Ako budemo imali šansu da opišemo energetsko polje prije i poslije molitve, prije i poslije odlaska u Mekku, Hadždž se zove ako sam u pravu. Naučit ćete puno više o tome šta se dešava u vašem svetom mjestu. Nučit ćete puno više o tome šta se dešava unutar vašeg tijela. Vidite, božanska energija vas okružuje 24 sata na dan. To je naše, mi se moramo otvoriti prema tome i onda će ono ući u nas. Možemo opisati to prije i poslije meditacije, ali moramo učiti o tome. Potrebni su nam bolji uređaji, više proučavanja, više sofisticiranih stvari. Možemo puno toga naučiti.

Voditeljka: Ja vam želim svu sreću ovog svijeta. Hvala! Zaista i nadam se da će vas mnoge organizacije podržavati u ovome što radite. Ovo je vrijedno ulaganja. Jer moramo znati više i naučiti puno više. Kao što ste rekli ranije, pičali smo o tome, ako se molite bilo gdje i ako vas odvraćaju zvukovi TV-a, dječje igre, mnoge stvari kojima ste izloženi, drgačije je od toga kad ste u Mekki ili Medini, gdje ste okruženi u potpunom miru, unutarnjem miru i zvukom molitve. Da. To je jednostavno nevjerovatan osjećaj koji se ne može opisati, ali sam sigurna ako ga proučavate da će stvari početi da budu jasnije.

Dr.Knut Pfeiffer: Možda budete mogli vidjeti to. Mislim, siguran sam da ćete moći vidjeti, mora biti tako. Jer, kao što ste rekli, ako ste fokusirani na molitvu, ako ste fokusirani da otvorite svoje srce božanskoj energiji, nešto će se desiti. Nešto što je puno bolje, nego kad se molite bez fokusiranja. Arapi, oni se mole duboko, krišćani obično i ne baš. Možemo čak i izmjeriti jačinu njihove molitve i vaše molitve.

Pogledajte i video prilog:

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz