Borci za ljudska prava su najveći kršitelji istih, onda kada ona nisu u njihovu korist!

Objavljeno / ažurirano:

Stanje današnjih neprijatelja islama je ovakvo:

  1. Sudili su islamu po pitanju slobode i ravnopravnosti kao dvije neograničene vrijednosti, te su omalovažili njegove zakone koji se suprotstavljaju toj neograničenosti!
  2. Dok sami oni se uopćenito ne pridržavaju tih dviju vrijednosti – naprotiv, oni su donijeli nove zakone koji se suprotstavljaju tome.
  3. Oni su se srozali u tim svojim zakonima, pa su zakonom zabranili višeženstvo, a zinaluk (blud) smatraju slobodom. Također, po zakonu!
  4. Razišli su se oko određenih pitanja sa aspekta slobode i dozvoljenosti, kao što je to pederluk (homoseksualizam).
  5. Završetak nekih stvari koje su oni smatrali slobodom je bio takav, da je to ograničilo slobodu drugih, te su se rasprostranili zločini kao razultat opijenosti i dozvoljavanja nemorala.
  6. Rezultat svega toga jeste da su danas proizvedene duševno bolesne i umno poremećene osobe koje čine nasilje drugim narodima na Zemlji, i ne priznaju im nikakvu ravnopravnost niti slobodu. Šta više, oni ih čine rabovima i otimaju njihova bogatsva.
  7. I u svemu tome je izgubljena istina i pravda. Pa tako, nisu ostale čitave niti sloboda, niti ravnopravnost, niti istina, a niti pravda!

Uzvišeni Allah je rekao istinu:
„Da se Allah za hirovima njihovim povodi, sigurno bi nestalo poretka na nebesima i Zemlji i u onom što je na njima“ (Mu'minun, 71.)

Također, Uzvišeni je rekao istinu:
„Zar ne vidiš one koji raspravljaju o Allahovim ajetima i znakovima; kuda se oni okreću?!“ (El-Mu'min, 69.)

Zar ne vidiš gdje ide njihov kraj?!

Napisao:
Dr. Ijad Kunejbi

https://www.facebook.com/eyadqunaibi/

NOVO NA SAJTU

VIDEO: Armeni u džamiji u gradu Zengilanu uzgajali svinje

0
Ovaj prizor ipak ne treba da nas čudi, ni to što su baš svinje uzgajane u džamiji, jer su Armeni (Jermeni) historijski neprijatelji islama i muslimana. 

Preporučeni sadržaj

Zabluda onih koji tvrde da je sudija koji sudi tagutskim zakonom...

0
Znaj, Allah ti se smilovao, da je sudija koji sudi po džahilijetskom ustavu i sekularnim zakonima pravi i očiti tagut, u čemu nema sumnje niti zabune, i da je njegovo suđenje po tagutu samo po sebi veliki kufr i širk.

Islamske teme