Borci za ljudska prava su najveći kršitelji istih, onda kada ona nisu u njihovu korist!

Popularno na sajtu

Stanje današnjih neprijatelja islama je ovakvo:

  1. Sudili su islamu po pitanju slobode i ravnopravnosti kao dvije neograničene vrijednosti, te su omalovažili njegove zakone koji se suprotstavljaju toj neograničenosti!
  2. Dok sami oni se uopćenito ne pridržavaju tih dviju vrijednosti – naprotiv, oni su donijeli nove zakone koji se suprotstavljaju tome.
  3. Oni su se srozali u tim svojim zakonima, pa su zakonom zabranili višeženstvo, a zinaluk (blud) smatraju slobodom. Također, po zakonu!
  4. Razišli su se oko određenih pitanja sa aspekta slobode i dozvoljenosti, kao što je to pederluk (homoseksualizam).
  5. Završetak nekih stvari koje su oni smatrali slobodom je bio takav, da je to ograničilo slobodu drugih, te su se rasprostranili zločini kao razultat opijenosti i dozvoljavanja nemorala.
  6. Rezultat svega toga jeste da su danas proizvedene duševno bolesne i umno poremećene osobe koje čine nasilje drugim narodima na Zemlji, i ne priznaju im nikakvu ravnopravnost niti slobodu. Šta više, oni ih čine rabovima i otimaju njihova bogatsva.
  7. I u svemu tome je izgubljena istina i pravda. Pa tako, nisu ostale čitave niti sloboda, niti ravnopravnost, niti istina, a niti pravda!

Uzvišeni Allah je rekao istinu:
„Da se Allah za hirovima njihovim povodi, sigurno bi nestalo poretka na nebesima i Zemlji i u onom što je na njima“ (Mu'minun, 71.)

Također, Uzvišeni je rekao istinu:
„Zar ne vidiš one koji raspravljaju o Allahovim ajetima i znakovima; kuda se oni okreću?!“ (El-Mu'min, 69.)

Zar ne vidiš gdje ide njihov kraj?!

Napisao:
Dr. Ijad Kunejbi

https://www.facebook.com/eyadqunaibi/

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz