Borci za ljudska prava su najveći kršitelji istih, onda kada ona nisu u njihovu korist!

Objavljeno / ažurirano:

Stanje današnjih neprijatelja islama je ovakvo:

  1. Sudili su islamu po pitanju slobode i ravnopravnosti kao dvije neograničene vrijednosti, te su omalovažili njegove zakone koji se suprotstavljaju toj neograničenosti!
  2. Dok sami oni se uopćenito ne pridržavaju tih dviju vrijednosti – naprotiv, oni su donijeli nove zakone koji se suprotstavljaju tome.
  3. Oni su se srozali u tim svojim zakonima, pa su zakonom zabranili višeženstvo, a zinaluk (blud) smatraju slobodom. Također, po zakonu!
  4. Razišli su se oko određenih pitanja sa aspekta slobode i dozvoljenosti, kao što je to pederluk (homoseksualizam).
  5. Završetak nekih stvari koje su oni smatrali slobodom je bio takav, da je to ograničilo slobodu drugih, te su se rasprostranili zločini kao razultat opijenosti i dozvoljavanja nemorala.
  6. Rezultat svega toga jeste da su danas proizvedene duševno bolesne i umno poremećene osobe koje čine nasilje drugim narodima na Zemlji, i ne priznaju im nikakvu ravnopravnost niti slobodu. Šta više, oni ih čine rabovima i otimaju njihova bogatsva.
  7. I u svemu tome je izgubljena istina i pravda. Pa tako, nisu ostale čitave niti sloboda, niti ravnopravnost, niti istina, a niti pravda!

Uzvišeni Allah je rekao istinu:
„Da se Allah za hirovima njihovim povodi, sigurno bi nestalo poretka na nebesima i Zemlji i u onom što je na njima“ (Mu'minun, 71.)

Također, Uzvišeni je rekao istinu:
„Zar ne vidiš one koji raspravljaju o Allahovim ajetima i znakovima; kuda se oni okreću?!“ (El-Mu'min, 69.)

Zar ne vidiš gdje ide njihov kraj?!

Napisao:
Dr. Ijad Kunejbi

https://www.facebook.com/eyadqunaibi/

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme