Namirnice koje će sačuvati vaše pamćenje

Objavljeno / ažurirano:

Neispavanost, umor, stres, nedovoljno kretanja i niz drugih faktora mogu uzrokovati da vam memorija polako, ali sigurno, postaje sve nepouzdanija.

Savjetujemo vam da upotrijebite tri odlične namirnice koje njeguju pamćenje.

Špinat

Istraživanja su pokazala da na pamćenje pozitivno djeluje špinat. On ne samo da sprječava gubitak pamćenja, već ga i poboljšava. Razlog vjerojatno leži u visokoj koncentraciji folne kiseline, koja dokazano okrepljuje pamćenje i kod Alzheimerove bolesti. Sa samo pola zdjelice špinata u organizam unosite dvije trećine potrebne dnevne količine folne kiseline.

Crveni luk

Luk sadrži koncentraciju fisetina, prirodnog flavonoida, koji djeluje antikancerogeno te potiče poboljšanje dugoročnog pamćenja. Pritom je crveni luk zdraviji od bijelog.

Masnija riba

Omega-3 masne kiseline smanjuju mogućnost upale moždanih stanica, koje uzrokuju slabljenje pamćenja. Masnija riba, kao što je sardina i losos, koja je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, potiču bolje pamćenje.

(Moje zdravlje)

NOVO NA SAJTU

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Preporučeni sadržaj

Ruske zračne snage izvele nove napade u deeskalacijskoj zoni Idlib: Poginula...

0
Najmanje četiri civila ubijena su u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na naseljena mjesta u deeskalacijskoj zoni Idlib, na sjeverozapadnu Sirije, javlja...

Islamske teme