NJEMAČKA: Masovne policijske racije u muslimanskim kućama

Popularno na sajtu

U utorak ujutro njemačke policijske snage su izvršile masovne racije u muslimanskim kućama i stanovima. Pretresi su također izvedeni u muslimanskim školama i kulturnim centrima.

Njemački MUP kaže da su napadi na muslimane izvedeni zbog “sumnji za povezanost sa teroristima”, izvijestio je Vašington post.

Glasnogovornik policije, Stefan Paris je rekao da su racije izvedene u gradovima Mönchengladbach, Braunschweig i Bremen. Među organizacijama u kojima je izvšrene zlonamjerne policijske racije su Einladung zum Paradies (Poziv u raj) i Islamski kulturni centar u Bremenu.

“Ove dvije organizacije su osumnjičene da su željele da uspostave islamsko uređenje i da su radile protiv demokratskog poretka u Njemačkoj”, dodao je Stefan.

Svakako ove gore navedene policijske tvrdnje su notorne laži koje njemački tagutski sistem želi da podmetne muslimanima u Njemačkoj. Važno je spomenuti da se Njemačka unazad nekoliko godina intezivno bori protiv širenja islama i da islamofobija kao rak rana njemačkog društva sve više dobiva na intezitetu. Tako u cilju borbe protiv islama i istine koja dolazi sa njim, njemačke glavešine na svaki način žele da spriječe širenje poziva u jedinu ispravnu vjeru islam, pa makar to bilo iznoseći lažne optužbe na račun organizacije koja poziva u Allahovu vjeru a koja ni jednim svojim gestom nije pozivala na rušenje njemačkog demokratskog poretka niti uspostave islamskog poretka u Njemačkoj. Sram i stid neka je njemačkih vlasti, koji nakon što su poslale svoje fašističke snage u Afganistan da terorišu muslimane imaju i dalje obraza da mirnim muslimanima lijepe optužbe za povezanost sa nekakvim navodnim terorizmom (op.PV.)

“Neophodno je i važno da ne čekamo da dođe do vojnog sukoba u obliku džihada”, opravdavao je smutljivac i lažov Paris masovne racije u muslimanskim kućama u ranim jutarnjim satima.

Zvaničnik policije, govoreći pod uslovom da ostane anoniman, rekao je da je desetine privatnih kuća pretrešeno, kao i vjerske škole, male izdavačke kuće i trgovina koja pripada organizaciji Poziv u raj u kojoj se prodaju velovi za žene i kaftani za muškarce.

Mi pitamo, kakve veze sa navodnim terorizmom imaju dijelovi muške i ženske odjeće ? Kažemo: NIKAKVE. Ovo je samo još jedan u nizu dokaza neprijateljstva prema islamu od strane njemačkih vlasti koji u svojoj historiji baštine najgnusnije oblike fašizma, rasizma i neprijateljstva prema drugim i drugačijim. (op.PV.)

Vođa lokalne grupe Poziv u raj u Mönchengladbachu je osudio racije i rekao da je policija zaplijenila računare, mobitele, knjige i račune tokom pretresa.

Mi smo tužni zbog ove racije, mi nismo ništa učinili protiv zakona”, rekao je Sven Lau u telefonskom intervjuu za Associated Press.

Obavještajne službe kažu da su one pratile grupe više godina. Redovito su bile spominjane u godišnjim izvještajima.

Nedavna nastojanja Poziva u Raj da izgrade vjersku školu u Mönchengladbachu zadobila su veliku medijsku pažnju i susrela su se sa jakim protestima od strane stanovnika grada, koji su sedmično održavali demonstracije protiv muslimana. Kao odgovor na to, više od 100 muslimana se okupilo na trgu tokom Ramazana i održalo javnu molitvu (namaz) po noći.

Ovoj hajci na nevine muslimane pridružio se i zlonamjerni i pokvareni Wilfried Schultz, koji je vođa inicijative “Građani za Mönchengladbach” protiv muslimana, koji je pozdravio racije.

Važno je spomenuti da niti jedan takozvani “terorista” nije identifikovan i niti jedan “teroristički dokaz” nije nađen tokom racija.

Međutim, prema kazivanju muslimana, anti-islamska kampanja od strane njemačkih vlasti nema toliko za cilj “anti-terorizam” koliko pokušavaju da na neki način, čak i putem zastrašivanja i terorisanja muslmana, smanje broj izvornih Nijemaca da prihvate islam.

Odjel za nadzor Kavkaz centra

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz