Novi vođa talibana je Mulla Ahtar Mensur

Popularno na sajtu

Novi vođa Islamskog Emirata Afganistana je Mulla Ahtar Muhammed Mensur, dosadašnji zamjenik i dugogodišnji saradnik Mulla Omera i jedan od osnivača talibanskog pokreta, objavljeno je na Shahamatu, zvaničnom sajtu IEA.

Članovi Upravnog vijeća Islamskog Emirata, dostojanstvenici i učenjaci, svi oni ugledni i uticajni ljudi, nakon duže diskusije odlučili su na zasjedanju da postave pouzdanog saradnika Mulla Muhammeda Omara Mudžahida, rahimehullah, i dosadašnjeg zamjenika Islamskog Emirata, Mulla Ahtara Muhammeda Mensura, za novog vođu Islamskog Emirata, stoji u saopštenju objavljenom u petak na Shahamatu, link do objave ovdje.

Također, izabrana su i dva zamjenika Islamskog Emirata: Moulavi Haibatullah Ahunzada, koji je obnašao funkciju predsjedavajućeg šerijatskog suda Islamskog Emirata, i uticajni Mulla Siradžudin Hakkani, sin slavnog afganistanskog komandanta Dželaludina Hakkanija.

U zasebnom članku, Shahamat izvještava da je stotine džihadskih komandanata, učenih i uticajnih ljudi diljem Afganistana dalo prisegu na vjernost novom vođi Islamskog Emirata.

(Put Vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz