Nusret Imamović: Ovaj postupak je neispravan, mi ga ne podržavamo

Popularno na sajtu

Sens servis, informativni multimedijalni servis za „ex-yu“ region, objavio je danas video snimak u kojem Nusret Imamović, vođa muslimanske zajednice iz Gornje Maoče, kategorički odbacuje bilo kakvu umiješanost u incident u Sarajevu, koji se dogodio u petak, i negirao šerijatsku ispravnost istog.

U svom obraćanju prisutnima na tribini u Rahiću, u subotu, 29. oktobra, Nusret Imamović se osvrnuo na incident u Sarajevu, kada je Mevlid Jašarević u petak, 28. oktobra, pucao na zgradu Ambasade SAD-a. Govoreći o ovom činu, Imamović je rekao:

„Ovaj postupak je neispravan, mi ga ne podržavamo. Mi ne pozivamo ljude da se tako ponašaju, ne podučavamo ih da idu tim putem. Smatram da se za ovaj postupak ne može naći opravdanje pred nama ljudima, a ne može se naći ni opravdanje pred Allahom, subhanehu teala. Mi želimo ljude da podučavamo islamu, da ih pozivamo islamu.“

U Gornjoj Maoči je jučer sprovedena akcija SIPA-e, ali je uprkos tome u Rahiću održana zakazana tribina na kojoj je predavač bio Nusret Imamović, diplomirani šerijatski pravnik.

Video snimak Imamovićevog govora možete pogledati ispod.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz