O nedavnim američkim žrtvama u Kabulu i nadolazećem sastanku lažne Džirge!!

Popularno na sajtu

Amerika nije postigla ništa u posljednjih deset godina svog barbarizma i vojnih akcija (u Afganistanu), dok su sve njene taktike bile beskorisne jedna za drugom. Sada želi da dođe sa nekim svojim političkim i dramatičnim spletkama, a Džirga je jedan dio te spletke.


Razorni šehidski napad se desio prije nekoliko dana u Kabulu, u Darul Aman oblasti, u kome su ciljani treneri i mentori afganistanske marionetske armije, što je rezultiralo smrću 25 američkih okupatora dok je nekoliko drugih teško ranjeno. Američki izvori su u prvim satima nakon napada potvrdili smrt 13 okupatora, da bi kasnije tu cifru ispravili na 18 mrtvih.

Amerikanci su pretrpili ovaj težak udarac samo dvije sedmice do skupa vještačke Loja Džirge (Nacionalni savjet) koje se treba održati u gradu Kabulu, na kojem Amerikanci žele da dobiju odobrenje i glasove visokih članova Džirge za takozvano strateško partnerstvo, a glavni cilj je dugotrajno prisustvo Amerikanaca u Afganistanu.

Svi razumiju da ovaj šou od Džirge i sporazumi potpisani o strateškom partnerstvu nemaju nikakvu diplomatski legitimitet niti legalnu vrijednost. Ova akcija samo polaže temelje za nastavak američke okupacije i za američku vladavinu nad nacionalnim, ekonomskim, kulturnim, političkim i društvenim vrijednostima Afganistana i uzdiže Afganistan kao prijetnju za regiju i susjede.

Amerika nije postigla ništa u posljednjih deset godina svog barbarizma i vojnog pritiska, dok su sve njene taktike bile beskorisne jedna za drugom. Sada želi da dođe sa nekim svojim političkim i dramatičnim spletkama, a Džirga je jedan dio te spletke.

Afganistanski narod je bio svjedok američkom ponašanju prema našoj vjeri, kulturi, nezavisnosti i nacionalnom jedinstvu. Koliko je naših slabih Afganistanaca, žena, djece i staraca ubijeno u slijepom zračnom bombardovanju i u racijama, i koliko je drugih mučeno u mračnim zatvorima. I Afganistanci su također vidjeli stepen napretka u svojoj ekonomiji i svoj udio u sigurnosti i stabilnosti zemlje u proteklih deset godina!!

Amerikanci su uzdrmani ekonomski i njihov narod je bio primoran da izađe na ulice zbog siromaštva i finansijskog kolapsa. Pa šta Amerikanci mogu ponuditi i dati Afganistancima u tako jadnom stanju!!?

Muslimanska afganistanska nacija ima čvrsto uvjerenje da su okupatori u stanju kolapsa i popuštanja. Moral njihovih vojnika je poljuljan. Efikasnost njihove ratne mašinerije i tehnološke taktike je opala. Izgubili su svo povjerenje u armiju i sigurnosnu aparaturu kabulskog režima, a sa druge strane se svakodnevno suočavaju sa efikasnim udarcima mudžahida, a jasan primjer je napad od neki dan. Sve ovo ukazuje na to da su okupatori izgubili strpljenje i ako se ovo stanje produži i napadi mudžahida se nastave sa ovakvom efikasnošću, onda će Amerika, uz Allahovu pomoć, u velikoj mjeri umanjiti svoje kolonijalističke pretenzije i za nekoliko mjeseci će okrenuti leđa sporazumima potpisanim u lažnoj Džirgi, koja će se održati samo da bi se odvratile misli od stvarne situacije!!

Mi vjerujemo da dokle god su okupatorske trupe u Afganistanu i dokle god ne prihvate strvarnost i ne počnu se povlačiti u što kraćem roku – ni jedna druga taktika im neće koristiti, a nepobitna je činjenica da će njihov odlazak (iz Afganistana) samo koristiti cijeloj regiji i cijelom svijetu.

 

Izvor: Shahamat.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod i obrada: Put vjernika

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz