Categories:

Povodom pucnjave na Američku ambasadu u Sarajevu

Objavljeno / ažurirano:

Poštovani čitaoci!

Jučer smo bili svjedoci jednog čudnog i u najmanju ruku zbunjujućeg događaja na ulicama Sarajeva. Neki je mladić, kako se vidi na oficijalnim snimcima, hodao naoružan i pucao u pravcu, kako tvrde bosanski mediji, američke ambasade u BiH.

Svi smo mi ostali zatečeni događajem koji svakako predstavlja incident na račun islamskih praktičara u BiH. Ovo pišemo iz razloga što se na snimcima koje su emitovale svjetske televizijske mreže navodno čuje tekbiranje tog ozlojađenog čovjeka.

Ovo će se svakako obiti o glavu islamskih praktičara koji nikako ne prihvataju i ne dozvoljavaju ovako nešto a posebno u sredini krhkog mira gdje je Bošnjacima silovana čast i oduzimato dostojanstvo u toku proteklog rata protiv srbijanske agresije na BiH.

Neko će odmah pojuriti da o tom mladiću govori kako je bio u ovom ili onom selu na teritoriji BiH kako bi na taj način ponovo sručio srdžbu naivnih i gnjevnih pojedinaca na pojedine islamske praktičare što će sigurno predstavljati notornu neistinu i smišljenu klevetu.

Administracija portala Put vjernika osuđuje ovaj čin koji je u suprotnosti sa interesima muslimanske zajednice na teritoriji BiH i širem području Balkana.

Znamo da će neko sigurno „debelo“ profitirati od svega ovoga, ali se također nadamo da ovo nije odveć smišljeno djelo čije će posljedice trpiti određena grupa muslimanskih vjernika.

To što mladić na snimku svojom fizionomijom podsjeća na, kako ih narod naziva – vehabije, ne smije biti opravdanje nikom da u ime čina tog mladića povede kampanju linča i progona protiv islamskih praktičara koji se niučemu ne slažu sa tim suludim i nepromišljenim postupkom tog čovjeka.

Administracija portala Put vjernika      

NOVO NA SAJTU

Turska, Pakistan i Armenija zatvorile granice s Iranom zbog korona virusa

0
Turska, Pakistan i Armenija zatvorile su granice s Iranom nakon izvještaja o više smrtnih slučajeva zbog korona virusa u toj zemlji. Zbog naglog porasta broja...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Preporučeni sadržaj

Sirija: Assadova vojska ubila još pet turskih vojnika, uništen turski vojni...

0
Pet turskih vojnika vojnika je ubijeno, a još najmanje pet ranjeno u raketnom napadu Assadove vojske na sirijsku zračnu bazu Taftanaz u Idlibu, svega...
Allahu-ekber-slika

Pouka za onoga ko pameti ima

Islamske teme