Poslanik kao učitelj i njegovi metodi u podučavanju

Objavljeno / ažurirano:

Knjiga Poslanik kao učitelj i njegovi metodi u podučavanju govori o Muhammedovoj, [saw], pedagogiji, o njemu kao zaista najvećem učitelju i pedagogu. Ovdje valja naglasiti da je Muhammed, [saw], svoju pedagogiju (ar. et-terbijjetu'n-nebewijje) crpio iz Allahove Knjige, Kur'ana. Njegova inteligentna i učena supruga, Aiša, [raa], rekla je da je njegov ahlak (ponašanje) bilo oličenje Kur'ana, a sam Kur'an je rekao da je on ”na najvišem stepenu morala”. Samo onaj ko je odgojen može odgajati druge…

ID kartica knjige:

Jezik Bosanski
Autor Abdulfettah Ebu Gudde
Broj stranica: 228
Veličina fajla: 11.77 MB
Objavljeno 17.09.2013.
Napomena: Sadržaj knjige se može pretraživati, kopirati i lijepiti u Word ili internet browser editor

DOWNLOAD: Desni klik miša na dugme ispod, a potom izaberi opciju: Save Link As… (Firefox i Chrome brauzeri) ili Save target as… (Internet Explorer)

Download knjige Poslanik kao učitelj i njegovi metodi u podučavanju
Download knjige Poslanik kao učitelj i njegovi metodi u podučavanju

NOVO NA SAJTU

Analiza: Kako su talibani nadjačali globalnu supersilu

0
Talibani su blizu da ostvare svoj gorući cilj: američke trupe koje napuštaju Afganistan i uspostava islamske vlade odnosno šerijatog sistema na preostaloj trećini države. Kako bi to postigli, primijenili su nove strategije te postali više otvoreniji i politički angažiraniji prema vanjskom svijetu.
Poslanikovi as sunneti, Muhammed alejhi selam

50 Poslanikovih sunneta

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Tri poruke za preostali dio Ramazana

0
Mnogi ljudi zbog mnoštva ibadeta tokom Ramazan osjete prezasićenost i monoton odnos prema ibadetu, kako to izbjeći, šta znači provesti Noć Kadra u ibadetu i šta ako ujutro moraš na posao i ne možeš cijelu noć ostati budan? Pogledajte tri poruke šejha Ali Hammude u 22. dijelu ramazanskog serijala Ramazan promjena.

Islamske teme