Potonula raketna krstarica ‘Moskva’, glavni brod ruske Crnomorske flote

Popularno na sajtu

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je kako je nosač krstarećih raketa Moskva, prvi brod ruske Crnomorske flote, potonuo dok je bio vučen do luke u olujnom vremenu nakon eksplozije i požara, prenose ruske agencije.

„Dok je bio tegljen ka određenoj luci, brod je izgubio balans zbog štete zadobijene na trupu nakon eksplozije municije i požara. Zbog nemirnog mora, brod je potonuo“, objavilo je Ministarstvo, a prenijela agencija TASS.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo kako je brod iz sovjetske ere jako oštećen nakon požara za koji Ukrajina tvrdi da je posljedica raketnog napada.

Ukrajinsko raketiranje prouzročilo je požar na ruskoj krstarici “Moskvi”, saopćile su u srijedu navečer ukrajinske vlasti.

“Rakete Neptun koje štite Crno more prouzročile su veliku štetu na tom ruskom brodu”, rekao je guverner Odeske oblasti, na jugu, Maksim Marčenko, prenosi Hina.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič potvrdio je na YouTubeu ukrajinske udare na brod, ali nije otkrio njegov položaj.

“Brzo gori. Sada. Uz ovako uzburkano more ne zna se kad će pomoć moći stići do njih”, rekao je istaknuvši da je na brodu “510 članova posade”.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: