Ruska pravoslavna crkva poziva Ruse da podrže rat u Ukrajini

Popularno na sajtu

Poput Srpske pravoslavne crkve koja je blagosiljala srpski genocid nad muslimanima BiH, i bratska joj Ruska pravoslavna crkva ne propušta niti jedan ruski genocid, a da ga ne blagoslovi, podrži i poziva u isti.

Ruska pravoslavna crkva je pozvala Ruse da podrže rat svoje zemlje protiv Ukrajine, prenio je list Orthodox Times, koji pokriva vjerske teme, posebno pravoslavlje i hrišćanski svijet, javlja Anadolija.

Ruski pravoslavni pop blagosilja ruske vojnike
Ruski pravoslavni pop blagosilja ruske vojnike

Ističući da je ruski rat protiv Ukrajine borba protiv “degenerisanih zapadnih liberalnih vrijednosti​​​​​”, ruski pravoslavni patrijarh Kiril, rekao je: “Neka nam Gospod pomogne da se ujedinimo u ovim teškim vremenima za našu zemlju i oko vlasti.”

“Shodno tome, biće odbijeni vanjski i unutrašnji neprijatelji”, rekao je patrijarh.

Podsjećamo, Ruska pravoslavna crkva (RPC) je podržala i blagoslovila ruski genocid u Čečeniji, kao i ruski genocid u Siriji, koji još uvijek traje.

S obzirom da su pomenuti genocidi učinjeni protiv muslimana, nije čudo za demonsku RPC da podrži i poziva u njih, ali je RPC ovoga puta otišla korak dalje, te je podržala ubijanje bratskog joj pravoslavnog ukrajinskog naroda.

(Agencije/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz