Učenjaci o vojnom puču u Turskoj

Popularno na sajtu

Povodom posljednjih dešavanja u Turskoj(pokušaja vojnog udara) oglasili su se i eminentni učenjaci današnjice. Prenosimo vam govore šejhova Ebu Katade el-Filestinija, Omera el-Hadušija i Ebu Muhammeda el-Makdisija, koje je prevela medijska produkcija SalafiMedia Balkan.


Tweet-ovi šejha Ebu Katadea

Za vrijeme hidžre ashaba u Abesiniju dignut je ustanak protiv Nedžašije, pa su se muhadžiri radi toga rastužili.

Zatim je Allah dao pobjedu Nedžašiji pobjedu protiv njegovih neprijatelja, pa su se muhadžiri obradovali!

Svako ko je dobar, raduje se poniženju zlikovaca!

* * *

Ako bismo vagali trenutnu situaciju, Erdoganova čizma je čišća od drugih vladara mimo njega, i zato je narod stao u njegovu odbranu!

A ako bismo vagali ono što kaže šerijat, svi oni su propalice!

* * *

Nisam zadivljen Erdoganom, ali volim da on pobjedi svoje protivnike od uroćenih svjetovnjaka i ljevičara poput prljave Narodne partije i njima sličnih Ataturkovaca.

Želim mu svaki hajr protiv njih!

* * *

Kada se želimo sačuvati zla taguta, onda se priklanjamo onima dobrim i pravednim!

A kad želimo uspostaviti našu vjeru, onda nam ne priliče osim mudžahidi i oni koji se žrtvuju!

* * *

Mi vam se ne čudimo što vi mislite da mi ne pravimo razliku između dva zla! Jer, koliko ste vi država nazvali islamskim samo zato što su štampali mushafe, gradili mesdžide i hranili gladne!

Govor šejh Omera el-Hadušija povodom puča u Turskoj

“NE” VOJNOM PUČU!

Kada kažemo “ne” vojnom puču u Turskoj, to ne znači da trenutna vlada sprovodi islam! Naprotiv, oni su bliže laičkim zakonima nego islamu, ali je najbitnija stvar kod njih je islamski osjećaj. A vojska ima safwejski, cionističko- krstaški, zapadni, diktaturni, laički i zločinački osjećaj.

Pa neko zlo je manje od drugog.

Od našeg prvaka Husejna pa do vremena Erdogana bilo je puno pučeva i pobuna, i ja ne znam da je išta od toga dalo plodove! Najbolji dokaz za to je to što se Egipat pretvorio u propast nakon puča!

Zato se nadamo da će biti pobijeni oni koji su bili sebeb ovog vojnog puča, kako bi to bila žestoka poruka zapadnjacima i krstašima koji su sebi ovo lijepim(legalnim) učinili, i druga brza poruka arapskim vladarima da iz ove pobune naroda protiv vojske uzmu lekciju i da nauče kako će ih njihov narod zavoliti!

A požurivanje je hajz ljudi, ili onih koji liče na ljude!

Možda su cionisti, krstaši i safwejci iz ovoga uzeli poruku!

Možda su ihvanije naučile igru i shvatile da demokratija ne postoji i da je zapad sa vladajućom većinom glavni u demokratiji!

Izjava šejha Ebu Muhammeda el-Makdisija

Puč je propao zato što je većina vojske, obavještajaca,i naroda Turske bila sa Erdoganom!

Onda, kakvo opravdanje vi nalazite Erdoganovoj laičkoj vladi jer ne vladaju šerijatom!

I od nemara je da su oni koji reklamiraju Erdogana, a ne narod, zaboravili da je njegova vlada iskazala svoju sklonost Rusiji i Izraelu prije propalog puča!

Neki ljudi ne razumiju zašto mi hvalimo turski narod jer su uradili ono što im je vadžib da otklone veći od dva fesada ako mogu, iako je to od temelja šerijata!

Također, Erdoganu je obaveza uspostavljanje šerijata koji se slaže sa tekbirima koji su srušili puč,a ne da sudi laičkim zakonima koji su i proizveli ovaj puč!

Vojska koja je ponizna NATO- u i služi laičkim zakonima nije zadovoljna ni sa mirisom islama!

Ili će se iskorijeniti njihovo zlo, ili će oni iskorijeniti Erdogana i njegove sljedbenike!

I pored toga što je Erdogan jasno rekao: “Ja kao predsjednik republike, moram čuvati ovaj ustav (demokratski) i suprostavit ću se svakom ko ne poštuje zakone!To je moja obaveza kao izabranog predsjednika! ”

(SalafiMedia Balkan)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz