Izjava Islamskog Emirata o miješanju u unutrašnje poslove drugih

Objavljeno / ažurirano:

 

Islamski Emirat Afganistana je islamski i narodni pokret koji radi za nezavisnost i uspostavljanje islamskog sistema. To je pokret koji predstavlja čiste uzvišene težnje naroda; proizišao je od strane narodne mase i živi među njima.

U trenutnim okolnostima se bori da bi okončao okupaciju voljene domovine, i radi legitimnih islamskih i narodnih ciljeva afganistanaca.

Svoju politiku prema drugim narodima zasniva na “لا ضرر ولا ضرار” (nema štete niti nanošenja štete), što je više puta obznanjeno u izjavama Islamskog Emirata, a također i u Bajramskoj poruci njenog lidera.

Stoga, u skladu sa navedenom politikom, Islamski Emirat Afganistana želi uvjeriti zemlje centralne Azije i sve njihove susjede, da – nasuprot propagandi neprijatelja – ne traži da se miješa u unutrašnje poslove drugih, niti će omogućiti da neko koristi teritoriju koja je pod kontrolom islamskog Emirata protiv bilo kog drugog; zapravo, mi želimo da pored drugih živimo u atmosferi međusobnog razumijevanja.

Islamski Emirat Afganistana

31/10/1437 Hidžretske lunarne
28/04/1395 Hidžretske solarne
18/07/2016 Grigorijanske

(Alemarah English – zvanični sajt IEA)

NOVO NA SAJTU

Bajramska čestitka vođe talibana

0
Poštovani čitatelji, u prilogu je skraćena verzija čestitke povodom ramazanskog bajrama od vođe talibana, emirul-mu'minina šejha Haibatullaha Akhundzade. U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog Sva zahvala pripada...
Bajramska cestitka

Bajramska čestitka

Preporučeni sadržaj

Islamske teme