Izjava Islamskog Emirata o miješanju u unutrašnje poslove drugih

Objavljeno / ažurirano:

 

Islamski Emirat Afganistana je islamski i narodni pokret koji radi za nezavisnost i uspostavljanje islamskog sistema. To je pokret koji predstavlja čiste uzvišene težnje naroda; proizišao je od strane narodne mase i živi među njima.

U trenutnim okolnostima se bori da bi okončao okupaciju voljene domovine, i radi legitimnih islamskih i narodnih ciljeva afganistanaca.

Svoju politiku prema drugim narodima zasniva na “لا ضرر ولا ضرار” (nema štete niti nanošenja štete), što je više puta obznanjeno u izjavama Islamskog Emirata, a također i u Bajramskoj poruci njenog lidera.

Stoga, u skladu sa navedenom politikom, Islamski Emirat Afganistana želi uvjeriti zemlje centralne Azije i sve njihove susjede, da – nasuprot propagandi neprijatelja – ne traži da se miješa u unutrašnje poslove drugih, niti će omogućiti da neko koristi teritoriju koja je pod kontrolom islamskog Emirata protiv bilo kog drugog; zapravo, mi želimo da pored drugih živimo u atmosferi međusobnog razumijevanja.

Islamski Emirat Afganistana

31/10/1437 Hidžretske lunarne
28/04/1395 Hidžretske solarne
18/07/2016 Grigorijanske

(Alemarah English – zvanični sajt IEA)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme