Šejh Enver el Awlaki: Nova godina – Realnost i nadanja

Popularno na sajtu

Sada je 1430. godina po hidžri. Naša djela, grijesi, naše misli, razmišljanja, sve je zapisano u knigama koje ćemo čitati kad se sretnemo sa našim Gospodarom. Ovo je trenutak da napravimo plan za iduću godinu, da budemo bolji muslimani.

Živimo u posebnom, teškom vremenu prepunom iskušenja. Mladost ovog Ummeta treba da iskoristi prilliku. Ima izreka: “Problemi današnjice su radi naših očeva i riješiće  ih  naša djeca.” Ova izreka ukazuje na manjkavost osjećaja odgovornosti. Žalosno je da i mi ovo primjenjujemo u našim postupcima i riječima. Ali, hajde da to promjenimo. Hajde da kažemo da su današnji problemi radi nas i da smo mi ti koji ćemo ih riješiti, inšaAllah.
Ovakvo je stanje u svijetu  danas:
Palestina: Gaza pati od najgore vrste napada u protekloj historiji. Da, židovi drže konce u svojim rukama trenutno, ali sagledajmo cijelu sliku. Sjećate li se kako su prije nekoliko  godina židovi govorili o carstvu koje će se prostirati od Nila do Eufrata? Gdje su im sad ti planovi? Danas su sretni da grade zid oko sebe na komadiću otete zemlje, toliko malom da bi 7 puta mogao stati u državu Floridu. I zadovoljni su sa tim. Njihove glupe imperijalističke ideje su izgubljene zauvjek. Otpor Palestinaca ih je “spustio na zemlju”, razbio njihove snove i vratio ih u stvarnost. Bilo je vrijeme kad su nam punili glave zavjereničkim teorijama o nepobjedivim židovima. Pričali nam da židovi kontrolišu sve putem tajnih službi. Masoni su bili svugdje, u vladama, medijima, biznisu… svugdje. Pričali su nam da Mosad kontroliše sve, da smo nemoćni, slabi i pobjeđeni i da treba da odustanemo i pomirimo se sa sudbinom. Pričali su nam da je njihova tehnologija toliko napredna da nemamo nikakve šanse da se odupremo. Palestina pati danas, ali palestinska omladina je dokazala da su njihove zavjereničke teorije pogrešne. Pokazali su nam da je kamen moćniji od tenka. Pokazali su nam da nije potrebno da imamo sličnu tehnologiju da bi im se mogli oduprijeti. Dokazali su nam da te niko ne može pobijediti ako je Allah s’ tobom.

Ne odbacujem njihove teorije o dominaciji općenito, na kojima rade već decenijama. Ali, sve te godine, decenije teškog rada, pokušaja da kontrolišu cijeli svijet, njihovo bogatsvo, savremeno oružje, tajni planovi, moć u svijetu  će biti zdrobljeni  kamenom džihada. Allah  kaže:

A koga Allah ponizi, niko ga ne može poštovanim učiniti!

Židovi će biti poniženi i niko, ni Amerika, ni Evropa, niko ih ne može zaštititi od muslimanskih sablji kada će čak i kamen i drvo svjedočiti protiv njih. Taj dan dolazi.

– Iraq: Amerika je uvidjela da ne može odraditi sama posao i da im je potrebna pomoć munafika, licemjera. Ne uspijevaju  ni sa svim svojim snagama iz vana i iznutra u borbi protiv  nosioca Istine i našoj braći ne treba pobjeda da bi bili pobjednici, sve što treba je da ustraju, i ako uspiju u tome, pobijediće. Jer osvajači ne mogu ostati tamo zauvjek. Allah zna najbolje, ali po onom kakvo je stanje u svijetu, moguće je da se povuku brzo.

– Somalija: Ovo je najbolja vjest godine: El-Šebab pobjeđuje na svim frontovima. InšhaAllah, bit ćemo svjedoci proglašenja i uspostavljanja Islamskog Emirata. Etiopija je umorna od borbe u ratu za interes Amerike. Oni hoće da im se plati za to, ali je očigledno da su se posvađali oko visine plate, ali to ne znači da su Šebab mudžahidi sad bezbjedni. Siguran sam da da su svjesni da ih ne smije zanijeti trenutna pobjeda  jer su nasrtaji Allahovih neprijatelja na putu. Kada su  muslimani bili ponosni  svojom brojnošću na Hunejnu, izgubili su. More oko Somalije je već okuprano pod izgovorom “zaštite” od gusara. Ove godine bi mogli vidjeti nova  vazdušna bombardovanja i invaziju  obnovljenih  kopnenih trupa. El-Šebab su sad suočeni sa teškim radom na uspostavljanju i sprovođenju vlasti. Međutim, posebne okolnosti zahtjevaju da glavna preokupacija ne bude uspostavljanje vlasti već priprema za slijedeću fazu gerilskog rata. Allah kaže:

I protiv njih pripremite koliko god možete snage …

– Avganistan: Mudžahidi pobjeđuju, NATO gubi, a Karzai još uvijek nosi ono zeleno. Obama je sav energičan da stane u kraj terorizmu fokusirajući se posebno na Avganistan. Molim Allaha da im braća ove godine održe dobre lekcije.

– Svijet: Odvajanje vjernika od licemjera, što je neminovno prije svake pobjede, se već dešava. Fenomen RAND “muslimana” je u porastu. S druge  strane, muslimani koji se čvrsto drže tewhida i koji su pokorni samo Allahu, Njegovom Poslaniku i vjernicima, koji se odriču nevjernika, su takođe u porastu.
Da'va (pozivanje u Islam) se nastavlja, terbijja (odgoj) se nastavlja, džihad se nastavlja. A sve ovo je za Ummet kamen temeljac za slijedeću etapu. Kad Allah hoće  kraj nečemu, On odredi uzroke koji vode ka njemu. Allah hoće pobjedu ovom Ummetu i Allah priprema ono što vodi pobjedi.

Zato, nemoj da sjediš po strani! Budi dio te pobjede!

 

Šejh: Enver El -Aulaki

izvor:

Prevod: El wela wel bera

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz