Prekinuta blokada Haleba

Objavljeno / ažurirano:

Opsada Haleba, za čiju implementaciju je Rusiji, Iranu i Asadovom režimu bilo potrebno 8 mjeseci, razbijena je od strane džihadsko-pobunjeničkih skupina za samo 7 dana. Tokom bitke za oslobađanje Haleba je ubijeno više od 500 režimskih vojnika.

Iako je radost prisutna kod stanovnika Haleba, za mudžahide koji su učestvovali u razbijanju opsade tu nije kraj. Džejšul-Feth neće stati sve dok se ne oslobodi čitav grad, a sada već nastupa četvrta od ukupno šest faza ofanzife. Sve ove faze su već isplanirane i imaju svoje ciljeve.

Nakon deblokade grada otvorena je snabdijevna ruta iz Idliba u koju se uključuje i put iz Turske(kliknite na fotografiju oz otvaranje u punoj veličini):

haleb_snabdijevne ruteAktivisti javljaju da su u Halep pristigle režimske specijalne snage ”Tigar” koje uz rusku avijaciju nastoje pokrenuti kontra-napad jer je ovom deblokadom Halepa od strane Džejšul-fetha, režimski zapadni dio grada praktično pao pod opsadu, mada režim posjeduje još neke manje rute sa sjevera.

(Aktivisti/Vijesti iz Sirije)

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme