Prekinuta blokada Haleba

Objavljeno / ažurirano:

Opsada Haleba, za čiju implementaciju je Rusiji, Iranu i Asadovom režimu bilo potrebno 8 mjeseci, razbijena je od strane džihadsko-pobunjeničkih skupina za samo 7 dana. Tokom bitke za oslobađanje Haleba je ubijeno više od 500 režimskih vojnika.

Iako je radost prisutna kod stanovnika Haleba, za mudžahide koji su učestvovali u razbijanju opsade tu nije kraj. Džejšul-Feth neće stati sve dok se ne oslobodi čitav grad, a sada već nastupa četvrta od ukupno šest faza ofanzife. Sve ove faze su već isplanirane i imaju svoje ciljeve.

Nakon deblokade grada otvorena je snabdijevna ruta iz Idliba u koju se uključuje i put iz Turske(kliknite na fotografiju oz otvaranje u punoj veličini):

haleb_snabdijevne ruteAktivisti javljaju da su u Halep pristigle režimske specijalne snage ”Tigar” koje uz rusku avijaciju nastoje pokrenuti kontra-napad jer je ovom deblokadom Halepa od strane Džejšul-fetha, režimski zapadni dio grada praktično pao pod opsadu, mada režim posjeduje još neke manje rute sa sjevera.

(Aktivisti/Vijesti iz Sirije)

NOVO NA SAJTU

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Preporučeni sadržaj

Ruske zračne snage izvele nove napade u deeskalacijskoj zoni Idlib: Poginula...

0
Najmanje četiri civila ubijena su u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na naseljena mjesta u deeskalacijskoj zoni Idlib, na sjeverozapadnu Sirije, javlja...

Islamske teme