Premijerka Srbije se poklonila moštima fašističkog premijera Kraljevine Jugoslavije

Sporno je u premijerkinoj posjeti Buenos Airesu najviše to što je obišla grob čovjeka koji je bio zagriženi pristalica fašizma.

Popularno na sajtu

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić nedavno je boravila u zvaničnoj posjeti Argentini, gdje je predstavljala svoju zemlju na inauguraciji novog predsjednika Alberta Fernandeza.

Ona je posjetu započela sastankom sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Felipeom Solom, te predstavljala Srbiju na ceremoniji polaganja zakletve i prenosa vlasti novoizabranom predsjedniku Argentine Albertu Fernandezu.

Pored uobičajenih protokolarnih obaveza, premijerka je našla vremena i za sebe, tj. za svoju dušu. Naime, premijerka države Srbije, čiji je predsjednik poznat po nacističkoj izjavi “Pobićemo sto Muslimana za jednog Srbina”, udovoljila je svojim fašističkim porivima tako što je posjetila grob Milana Stojadinovića, nekadašnjeg fašističkog predsjednika Vlade Kraljevine Jugoslavije, koji je sahranjen u Argentini.

Ana Brnabic
Premijerkino upisivanje u Knjigu utisaka (Foto: Kurir)

Premijerkin uzor i predhodnik Milan Stojadinović bio je premijer Vlade Kraljevine Jugoslavije od 1935 do 1938, te je za svoj mandat uspio posjetiti i fašističku Italiju Benita Musolinija, kao i nacističku Njemačku Adolfa Hitlera, a od njegovih zaostavština je fanatično veličanje fašizma i njegovih vođa, kao i hapšenje onih koji se suprotstavljaju fašizmu.

Ovo premijerkino poklanjanje moštima (srbo)nacizma veliki je i zastrašujući signal dobronamjernim građanima Srbije i stanovnicima i vladama okolnih država.

Ovaj signal postaje alarmantniji ako se ima u vidu da je aktuelni predsjednik države Srbije Aleksandar Vučić (po zanimanju također nacista), kada je napuštao mjesto predsjednika Vlade, poklonio svojoj nasljednici Ani Brnabić upravo knjigu o Milanu Stojadinoviću!

Treba također dodati da su srbijanski mediji prenijeli vijest o premijerkinom poklanjanju grobu srpskog fašiste Milana Stojadinovića, ali isti u tome nisu vidjeli ništa loše!

Treba li kazati išta više o srpskoj političkoj klimi i posljedicama koje iz nje mogu izrasti!?

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz