Proglas uleme El-Azhara: Pripazite se izdaje dvojice šejhova!

Popularno na sajtu

Do nas je, iz naših provjerenih izvora, doprlo da je ovaj pokvareni sistem smislio i skovao plan o slanju dva šejha, doktora Ahmeda Tajjiba (šejhul-Azhara) i muftije Ali Džumaa kako bi predvodili demonstrante na Tahriru (centralni trg u Kairu) ne bi li ubijedili demonstrante da prihvate ono što im obećava lažov (Mubarak) od reformi.  

Narod je već navikao na njegove laži tako da nije prihvatio pomenutu ponudu. Ovo je posljednja karta koju ima trenutni sistem. Mi kažemo da su ova dva šejha prihvatanjem ove zadaće prihvatili poniženje u svojoj vjeri, a to je, tako nam Istinitog, najveća sramota za alima, da bude od onih koji podržavaju nasilnike. Nadamo se da će se ova dvojica šejhova prisjetiti riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Zaista u Džehennemu postoji mlin koji će samljeti loše učenjake.”  

Doktor Ahmed Tajjib je i te kako bio neovisan od ovog sistema nakon što je dao svoju ostavku (sa položaja šejhul-Azhara) pod pritiskom ummeta zbog toga što je prihvatio da bude član prljave političke komisije u prljavoj (Mubarakovoj) partiji. Bio je u mogućnosti da izbjegne drugi pad, nakon što je već pao, ali se on izvručući značenje riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Kada se dva muslimana sukobe svojim sabljama onda će i ubijeni i ubica u Džehennem”, obratio demonstrantima.

On je dobro znao da demonstranti nisu imali ni oružje ni sablje, stoga je bilo preče da se demonstrantima obrati riječima Uzvišenog: “Ko vas napadne, napadni te ga i vi u mjeri u kojoj vas je napao.” Ali smo nažalost bili iznenađeni od njega da je odabrao metod onih koji “prihvataju jedan dio Knjige a odbacuju drugi.”

To je isti pravac kojeg slijedi i muftija koji potcjenjuje skup demonstranata a on je još prije ljude, koji su nastojeći da dođu do halal opskrbe potonuli u moru, nazvao pohlepnim a ne šehidima. Nadali smo se od doktora Ahmeda Tajjiba da će ispraviti svoje zadnje postupke, a on svoje ranije pohvalne postupke iskorištava u korist zabludjelih zlikovaca.

Stoga ulema Azhara, kako bi sačuvala ummet, obznanjuje svoje odricanje od ova dva šejha i ograđuje se od njih uskraćujući im pravo počasti prenošenja od Allaha i Njegova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, sve dok ne preispitaju svoju vjeru. A mi hvala Allahu umjesto njih imamo još bolju zamjenu.

Potpisalo preko 50 učenjaka El-Azhara

Jabhaonline.org

Sa arapskog: Aziz Billah

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz