Vrtna biljka čudotvorno liječi rak kože

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Biljke koje rastu u vrtovima pomažu pri liječenju raka kože, tvrde naučnici u novom istraživanju. Sok biljke mlječike može uništiti određen tipove stanica raka čim se pojave na koži.

Mlječika obično raste pokraj manje prometnih cesta i šuma, pozitivno djeluje na suzbijanje raka kože, a čarobni sastojak se nalazi u soku te biljke koji uništava stanice raka kože.


Stoljećima se koristi kao narodni lijek za astmu, bradavice te nekoliko oblika raka. No, po prvi put tim naučnika iz Australije došao je do naučno dokazane činjenice da je sok iz biljke Euphorbia peplus, odnosno vrtne mlječike, ljekovit.

Istraživanje je provedeno na 36 pacijenata, s ukupno 48 mjesta na koži pogođenih tom bolešću, kojima klasična medicina nije mogla pomoći te im je nekoliko dana zaredom koža premazivana sokom iz biljke. Kako tvrde naučnici, prvi rezultati su bili impresivni te je čak 41 mjesto zahvaćeno rakom nestalo.

Osim izlječenja, kako tvrde naučnici, i koža oboljelih pacijenata je ostala neoštećena i zdrava. Britanski stručnjaci ipak tvrde da se cijelo istraživanje mora ispitati te ne preporučuju ljudima da to pokušavaju sami kod kuće jer sok iz biljke može biti štetan za oči i ne smije se stavljati u usta.

Kimberley Carter, članica britanskog dermatološkog udruženja, tvrdi: ‘Testirana skupina je bila vrlo mala, stoga će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se situacija dalje razvijati i što ćemo još otkriti o soku i biljke mlječike.’

(MOJEzdravlje)

NOVO NA SAJTU

SAD projektili Aegis

NATO: Neprihvatljiva Putinova prijetnja zbog razmještanja projektila

Iz Alijanse su pozvali Rusiju da se usredotoči na povratak Sporazumu o nuklearnim snagama kratkog i srednjeg dometa. Sjevernoatlantska alijansa u srijedu je odbacila kao neprihvatljivu prijetnju...

PREPORUČUJEMO