Rupa skoro progutala staricu dok je spavala

Objavljeno / ažurirano:

GVATEMALA SITI – Jedna starica iz Gvatemala sitija umalo nije stradala, nakon što se ogromna rupa, takozvani rasjed, otvorila ispod njenog kreveta dok je spavala.

Inosenta Hernandez (65) probudila se 18. jula i otkrila da leži na svega nekoliko centimetara iznad rasjeda dubokog 12 metara.


Staricu je probudio glasan zvuk, a prvo što je pomislila bilo je da je plin eksplodirao izvan kuće.

 

Zvuk je, u stvari, dolazio od zemlje ispod kreveta, koja se otvorila i stvorila dubok i skoro savršeno okrugli procjep. Da je rasjed bio svega nekoliko metara duži, progutao bi staricu zajedno s krevetom na kojem je spavala.

“Moj sin se isplakao jer ne očekujete da se tako nešto dogodi u vašoj spavaćoj sobi”, rekla je Hernandez. “Podigli smo krevet i dok sam stajala pored ogromne rupe moj sin je rekao da moramo pozvati vatrogasce.”

Njene komšije su sedmicu dana prije ovog incidenta prijavile lokalnim vlastima čudan zvuk koji je dolazio iz zemlje. Oni se sada plaše novih ovakvih slučajeva.

David De Leon, istražitelj Nacionalne agencije za pomoć u prirodnim nesrećama, objasnio je da čitav grad leži na magmatskim stijenama, što znači da neka područja Gvatemala sitija nisu stabilna.

U rasjedu, koji se dogodio u Gvatemali 2007. godine, nestalo je više kuća i jedan kamion, a poginulo je troje ljudi, da bi tri godine kasnije ogromna rupa progutala trospratnicu.

Ima više teorija o uzroku nastanka rasjeda, od onih koje ovakve slučajeve opisuju misterijom, pa do teorije da se rasjedi otvaraju zbog bušnih cijevi kanalizacijskog sistema ili velikih kiša.

(Agencije/Put vjernika)

Novo na sajtu

islam pv art wall

Ljubav prema onima koji se suprostavljaju Allahu

Šejh ibn Tejmijje kaže: Riječi Allaha (prijevod značenja): "Nećeš naći one koji vjeruju u Allaha i Sudnji dan, da su u ljubavi sa onima koji se...

Preporučeni sadržaj

islam pv art sea

Srce vjernika je između straha, nade i ljubavi

Srce vjernika priželjkuje sreću na dunjaluku i na ahiretu, međutim ta sreća i potpuna slast može se ostvariti samo ako zavolimo Uzvišenog Allaha, spoznamo...
islamske-teme

Mezhebi

Islamske teme