Rupa skoro progutala staricu dok je spavala

Popularno na sajtu

GVATEMALA SITI – Jedna starica iz Gvatemala sitija umalo nije stradala, nakon što se ogromna rupa, takozvani rasjed, otvorila ispod njenog kreveta dok je spavala.

Inosenta Hernandez (65) probudila se 18. jula i otkrila da leži na svega nekoliko centimetara iznad rasjeda dubokog 12 metara.


Staricu je probudio glasan zvuk, a prvo što je pomislila bilo je da je plin eksplodirao izvan kuće.

 

Zvuk je, u stvari, dolazio od zemlje ispod kreveta, koja se otvorila i stvorila dubok i skoro savršeno okrugli procjep. Da je rasjed bio svega nekoliko metara duži, progutao bi staricu zajedno s krevetom na kojem je spavala.

“Moj sin se isplakao jer ne očekujete da se tako nešto dogodi u vašoj spavaćoj sobi”, rekla je Hernandez. “Podigli smo krevet i dok sam stajala pored ogromne rupe moj sin je rekao da moramo pozvati vatrogasce.”

Njene komšije su sedmicu dana prije ovog incidenta prijavile lokalnim vlastima čudan zvuk koji je dolazio iz zemlje. Oni se sada plaše novih ovakvih slučajeva.

David De Leon, istražitelj Nacionalne agencije za pomoć u prirodnim nesrećama, objasnio je da čitav grad leži na magmatskim stijenama, što znači da neka područja Gvatemala sitija nisu stabilna.

U rasjedu, koji se dogodio u Gvatemali 2007. godine, nestalo je više kuća i jedan kamion, a poginulo je troje ljudi, da bi tri godine kasnije ogromna rupa progutala trospratnicu.

Ima više teorija o uzroku nastanka rasjeda, od onih koje ovakve slučajeve opisuju misterijom, pa do teorije da se rasjedi otvaraju zbog bušnih cijevi kanalizacijskog sistema ili velikih kiša.

(Agencije/Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz