Rusi priznali napredak Ukrajinaca, prebacuju teško naoružanje oko Harkova

Popularno na sajtu

Napredovanje Ukrajine u oblasti Harkov bilo je “veoma oštro i brzo” i ukrajinske snage su ponovo zauzele brojna naselja, rekao je administrator dijelova regije pod ruskom kontrolom u direktnom online prenosu.

“Proboj neprijatelja se odbija koliko god je to moguće, ali nekoliko naselja je već došlo pod kontrolu ukrajinskih oružanih formacija”, naveo je Vitalij Gančev, šef administracije u oblasti Harkov koju podržava Rusija, prenosi Reuters.

Ruska vojska raspoređuje teške sisteme bacača plamena TOS-1A Solncepek u pravcu Harkova, a na tom području vode se intenzivne borbe sa ukrajinskim trupama koje su 7. septembra krenule u kontraofanzivu, javlja RIA Novosti.

TOS-1A su dizajnirani da uništavaju ljudstvo, opremu i utvrđenja termobaričkom municijom kalibra 220 mm, od koje se ne može sakriti u zemunicama, napominje ruska agencija.

Pentagon: Ukrajinska vojska napreduje u Hersonu i Harkovu

Američki ministar odbrane Lloyd Austin rekao je da ukrajinske snage ostvaruju određene uspjehe u operacijama u Harkovu i Hersonu.

Ukrajinske snage su ponovo zauzele više od 700 kilometara kvadratnih teritorije na jugu te na istoku Harkovske regije, gdje su napredovali i do 50 kilometara unutar ruskih linija i osvojili više od 20 sela, rekao je.

“Vidimo sada uspjeh u Hersonu, vidimo neki uspjeh u Harkovu, i to je veoma, veoma ohrabrujuće”, rekao je Austin na konferenciji za novinare u Pragu.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz