Sirija: Dvije jake eksplozije potresle Idlib, veliki broj poginulih i ranjenih

Popularno na sajtu

U ponedeljak, 18.02.2019., dvije snažne eksplozije potresle su sirijski grad Idlib, da bi se potom ispostavilo da se radilo o autobombama, izvjestili su aktivisti i lokalni mediji.

U eksplozijama za koje je osumnjičen banditski IDIŠ/ISIL je stradalo više desetaka civila, a veliki broj njih je teže ili lakše povrijeđeno. Određeni broj civila podlegao je u bolnici usljed zadobijenih rana.

Među ranjenima je bio veliki broj muhadžira iz pokrajine Homs koji su odbili sporazum o pomirenju sa Assadovim režimom i došli u sjevernu regiju Idlib.

Također, među poginulima je se našao istaknuti komadant džihadskog saveza Tahriru-Šam Ebu Ishak Tunisi rhm.

Šejh Ebu Feth Fergali, član šerijatskog vijeća Tahriru-Šama je na svom telegram kanalu napisao:

“Većina pokazatelja ukazuje na to da nusajrijski režim stoji iza eksplozija u Idlibu, pa makar eksplozije bile izvršene od strane IDIŠ-a, to ne mijenja ništa. Godine džihada u Šamu potvrdile su da su IDIŠ i režim u nanošenju štete muslimanima dvije strane jedne kovanice. Ali, kod neprijatelja, štetnost IDIŠ-a je korisna, tako da umjesto da danas jedina optužena strana na svjetskoj sceni bude Assadov režim, IDIŠ mu pomaže da ukloni ljagu sa sebe.

Time nam postaje jasnija mudrost u govoru Poslanika s.a.w.s:
“Gdje god da ih pronađete ubijate ih, jer je u njihovom ubijanju nagrada onome ko ih ubija.(Buharija)”; i mudrost riječi: “Kada bi ih dočekao, ubijao bi ih kao što je pobijen narod Ad”.(Buharija)”.

Taj haridžijski pogani rog koji je zabijen u leđa muslimana i mudžahida nema drugog lijeka osim ubijanja. Molim Allaha da se smiluje mrtvima. izliječi ranjene i da se osveti Beššaru i njegovoj vojsci, Bagdadiju i njegovoj stranci, Allahume Amin.”

Izvor: UmmetPress

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz