Sirija: Džejšul Haramun napreduje prema Damasku

Objavljeno / ažurirano:

Koalicija Džejšul Haramun koju predvodi Džebhetun Nusra, nakon što je jučer oslobodila strateško selo Tuloul al-Hamar, oslobodila je i sela Kafr Hawar i Baytima dok se također vode žestoke borbe za gradić Sa'sa, jugo-zapadno od grada Damaska.

Aktivisti navode da se Džejšul Haramun polako približava Zapadnoj Guti i režimskom gradu Qatana – najvećem gradu jugo-zapadno od Damaska.

Džejšul Haramun namjerava okončati opsadu Istočne Gute i za sada sve ide po planu. Ukoliko se Džejšul Haramun probije do Istočne Gute, to bi izazvalo potpuni kolaps Assadovih režimskih snaga nakon čega bi otpočela velika bitka za sam grad Damask.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme