Koalicija Džejšul Haramun ostvarila značajan napredak na jugo-zapadu provincije Damask

Objavljeno / ažurirano:

Nedavno formirana nova koalicija pod imenom Džejšul Haramun koja objedinjuje 10 različitih frakcija i koju predvodi Džebhetun Nusra, nakon ofanzive pokrenute proteklih dana, ostvarila je značajan napredak na jugo-zapadu provincije Damask.

Aktivisti i službeni mediji Džebhetun Nusre javljaju da je danas oslobođeno strateško selo Taleul al-Hamar koje je udaljeno nekoliko kilometara od planine i regije Haramun.

Aktivisti navode da je u operaciji Džejšul Haramuna eliminisano blizu 30 Assadovih režimskih vojnika dok ih je ranjeno na desetine te dakođer dodaju da je zarobljen solidan ratni plijen koji se sastoji od jednog potpuno funkcionalnog tenka, nekoliko artiljerijskih teških strojnica, nekoliko desetina topovskih granata zajedno sa velikom količinom municije.

Koalicija Džejšul Haramun koja je formirana prije par dana, ima primarni cilj slomiti opsadu Istočne Gute i čini se da taj plan za sada uspjeva.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme