Koalicija Džejšul Haramun ostvarila značajan napredak na jugo-zapadu provincije Damask

Objavljeno / ažurirano:

Nedavno formirana nova koalicija pod imenom Džejšul Haramun koja objedinjuje 10 različitih frakcija i koju predvodi Džebhetun Nusra, nakon ofanzive pokrenute proteklih dana, ostvarila je značajan napredak na jugo-zapadu provincije Damask.

Aktivisti i službeni mediji Džebhetun Nusre javljaju da je danas oslobođeno strateško selo Taleul al-Hamar koje je udaljeno nekoliko kilometara od planine i regije Haramun.

Aktivisti navode da je u operaciji Džejšul Haramuna eliminisano blizu 30 Assadovih režimskih vojnika dok ih je ranjeno na desetine te dakođer dodaju da je zarobljen solidan ratni plijen koji se sastoji od jednog potpuno funkcionalnog tenka, nekoliko artiljerijskih teških strojnica, nekoliko desetina topovskih granata zajedno sa velikom količinom municije.

Koalicija Džejšul Haramun koja je formirana prije par dana, ima primarni cilj slomiti opsadu Istočne Gute i čini se da taj plan za sada uspjeva.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme