Koalicija Džejšul Haramun ostvarila značajan napredak na jugo-zapadu provincije Damask

Objavljeno / ažurirano:

Nedavno formirana nova koalicija pod imenom Džejšul Haramun koja objedinjuje 10 različitih frakcija i koju predvodi Džebhetun Nusra, nakon ofanzive pokrenute proteklih dana, ostvarila je značajan napredak na jugo-zapadu provincije Damask.

Aktivisti i službeni mediji Džebhetun Nusre javljaju da je danas oslobođeno strateško selo Taleul al-Hamar koje je udaljeno nekoliko kilometara od planine i regije Haramun.

Aktivisti navode da je u operaciji Džejšul Haramuna eliminisano blizu 30 Assadovih režimskih vojnika dok ih je ranjeno na desetine te dakođer dodaju da je zarobljen solidan ratni plijen koji se sastoji od jednog potpuno funkcionalnog tenka, nekoliko artiljerijskih teških strojnica, nekoliko desetina topovskih granata zajedno sa velikom količinom municije.

Koalicija Džejšul Haramun koja je formirana prije par dana, ima primarni cilj slomiti opsadu Istočne Gute i čini se da taj plan za sada uspjeva.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme