Sirija: Masakr u džamiji u Halepu. Asadove snage bacile bure bombu na džamiju dok je trajala vjerska nastava (+video)

Popularno na sajtu

Snage zločinačkog sirijskog režima bacili su bure-bombu na džamiju koja je korištena kao škola u četvrti koju drže opozicione snage u ključnom sjevernom gradu u utorak, ubijajući najmanje pet osoba, uključujući djecu, izvještava AP pozivajući se na aktiviste.

Režim je od prošlog petka ponovno intezivirao napade burad bombama na Halep u kojima je u roku nekoliko dana ubijeno stotine civila među kojima su desetine djece. Samo jučer je  u napadima burad bombi ubijeno 13 djece i tri žene od ukupno 30 osoba.

Napadnuta džamija Osman ibn Affan u oblasti Masaken Hanano u Halepu je korištena kao vjerska škola za djecu, rekao je aktivista Hasun Ebu Feisal iz grupe aktivista Aleppo Media Center.

On je rekao da su se u trenutku napada u džamiji nalazila djeca. Lokalna grupa aktivista je rekla da je pet osoba stradalo u napadu. Međutim nije odmah bilo poznato koliko je bilo djece među žrtvama. Ebu Feisal je rekao da je 10 ljudi ubijeno.

Video snimak (ispod) postavljen na internet, prikazuje prve trenutke nakon napada, i čovjeka koji nosi najmanje dva beživotna tijela djece, jedno od njih smrskane glave, prekriveni prašinom i krvlju. Na snimku se također vide i druga tijela i ruševine napadnutog objekta.

Upozorenje: Uznemirujući sadržaj

Priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz