Sirija: Oslobođen grad Džisru Šugur

Objavljeno / ažurirano:

Džihadsko-oslobodilačke snage u potpunosti su oslobodile grad Džisru Šugur, javljaju danas sirijski aktivistu putem socijalnih mreža, a pozivajući se na izvore sa terena.

U oslobađanju grada su učestvovale snage Džejšul-fetha (Džebhetun-nusra, Ahraruš-Šam, Džundul-Aksa) kao i druge džihadske i oslobodilačke skupine, uključujući Džunuduš-Šam.

Na video snimku na linku ispod su detalji sa jučerašnjih borbi za Džisru-Šugur. Na video snimku se vidi Muslim Šišani, vođa džihadske skupine Džunuduš-Šam.

Fotografija u prilogu: Današnja scena sa trga u Džisru Šuguru nakon ulaska oslobodilačkih snaga. Na slici se vidi Hadi Abdullah, jedan od najpoznatijih sirijskih aktivista.

Džisru Šugur je jedan od najvećih gradova u provinciji Idlib (pored gradova: Idlib i Mareten-Numan)

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme