Sirija: Oslobođen grad Džisru Šugur

Objavljeno / ažurirano:

Džihadsko-oslobodilačke snage u potpunosti su oslobodile grad Džisru Šugur, javljaju danas sirijski aktivistu putem socijalnih mreža, a pozivajući se na izvore sa terena.

U oslobađanju grada su učestvovale snage Džejšul-fetha (Džebhetun-nusra, Ahraruš-Šam, Džundul-Aksa) kao i druge džihadske i oslobodilačke skupine, uključujući Džunuduš-Šam.

Na video snimku na linku ispod su detalji sa jučerašnjih borbi za Džisru-Šugur. Na video snimku se vidi Muslim Šišani, vođa džihadske skupine Džunuduš-Šam.

Fotografija u prilogu: Današnja scena sa trga u Džisru Šuguru nakon ulaska oslobodilačkih snaga. Na slici se vidi Hadi Abdullah, jedan od najpoznatijih sirijskih aktivista.

Džisru Šugur je jedan od najvećih gradova u provinciji Idlib (pored gradova: Idlib i Mareten-Numan)

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Preporučeni sadržaj

Ruske zračne snage izvele nove napade u deeskalacijskoj zoni Idlib: Poginula...

0
Najmanje četiri civila ubijena su u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na naseljena mjesta u deeskalacijskoj zoni Idlib, na sjeverozapadnu Sirije, javlja...

Islamske teme