Sirija: Režim vješto koristi IDIŠ-ovu ofanzivu na Halep

Objavljeno / ažurirano:

Nakon što je Džejšul-Feth povukao značajan dio svojih snaga iz Idliba kako bi se odbranio od IDIŠ-ove ofanzive u Halepu, Asad pokreće kontraofanzivu na Idlib i prema izvještajima aktivista postiže lagane uspjehe.Prema izvještajima aktivista, borbe u Halepu ne prestaju. IDIŠ već nekoliko dana žestoko napada grad Mare iz pravca sjevera, dok u isto vrijeme režim bombarduje položaje Nusrinih boraca koji brane grad. Ovu informaciju su prenijeli mnogi aktivisti i mediji uključujući i Nusrine borce koji su aktivni na socijalnim mrežama.

Također, režim je bombardovao Tel Rifat, jedan od ključnih gradova na sjeveru provincije Halep, koji je pored Azaza glavna meta IDIŠ-ove ofanzive.

Mnoge džihadske i oslobodilačke skupine šalju pojačanje prema sjeveru Halepa, kako bi odbranile linije snabdijevanja od žestoke IDIŠ-ove ofanzive, koji je uprkos gubicima protiv Kurda južno od Kobanija, usredsredio svoje snage na teritoriju pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih snaga.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme