Sirija: Režim vješto koristi IDIŠ-ovu ofanzivu na Halep

Objavljeno / ažurirano:

Nakon što je Džejšul-Feth povukao značajan dio svojih snaga iz Idliba kako bi se odbranio od IDIŠ-ove ofanzive u Halepu, Asad pokreće kontraofanzivu na Idlib i prema izvještajima aktivista postiže lagane uspjehe.Prema izvještajima aktivista, borbe u Halepu ne prestaju. IDIŠ već nekoliko dana žestoko napada grad Mare iz pravca sjevera, dok u isto vrijeme režim bombarduje položaje Nusrinih boraca koji brane grad. Ovu informaciju su prenijeli mnogi aktivisti i mediji uključujući i Nusrine borce koji su aktivni na socijalnim mrežama.

Također, režim je bombardovao Tel Rifat, jedan od ključnih gradova na sjeveru provincije Halep, koji je pored Azaza glavna meta IDIŠ-ove ofanzive.

Mnoge džihadske i oslobodilačke skupine šalju pojačanje prema sjeveru Halepa, kako bi odbranile linije snabdijevanja od žestoke IDIŠ-ove ofanzive, koji je uprkos gubicima protiv Kurda južno od Kobanija, usredsredio svoje snage na teritoriju pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih snaga.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme