Sirija: Režim vješto koristi IDIŠ-ovu ofanzivu na Halep

Objavljeno / ažurirano:

Nakon što je Džejšul-Feth povukao značajan dio svojih snaga iz Idliba kako bi se odbranio od IDIŠ-ove ofanzive u Halepu, Asad pokreće kontraofanzivu na Idlib i prema izvještajima aktivista postiže lagane uspjehe.Prema izvještajima aktivista, borbe u Halepu ne prestaju. IDIŠ već nekoliko dana žestoko napada grad Mare iz pravca sjevera, dok u isto vrijeme režim bombarduje položaje Nusrinih boraca koji brane grad. Ovu informaciju su prenijeli mnogi aktivisti i mediji uključujući i Nusrine borce koji su aktivni na socijalnim mrežama.

Također, režim je bombardovao Tel Rifat, jedan od ključnih gradova na sjeveru provincije Halep, koji je pored Azaza glavna meta IDIŠ-ove ofanzive.

Mnoge džihadske i oslobodilačke skupine šalju pojačanje prema sjeveru Halepa, kako bi odbranile linije snabdijevanja od žestoke IDIŠ-ove ofanzive, koji je uprkos gubicima protiv Kurda južno od Kobanija, usredsredio svoje snage na teritoriju pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih snaga.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme