Sirija: Režim vješto koristi IDIŠ-ovu ofanzivu na Halep

Objavljeno / ažurirano:

Nakon što je Džejšul-Feth povukao značajan dio svojih snaga iz Idliba kako bi se odbranio od IDIŠ-ove ofanzive u Halepu, Asad pokreće kontraofanzivu na Idlib i prema izvještajima aktivista postiže lagane uspjehe.Prema izvještajima aktivista, borbe u Halepu ne prestaju. IDIŠ već nekoliko dana žestoko napada grad Mare iz pravca sjevera, dok u isto vrijeme režim bombarduje položaje Nusrinih boraca koji brane grad. Ovu informaciju su prenijeli mnogi aktivisti i mediji uključujući i Nusrine borce koji su aktivni na socijalnim mrežama.

Također, režim je bombardovao Tel Rifat, jedan od ključnih gradova na sjeveru provincije Halep, koji je pored Azaza glavna meta IDIŠ-ove ofanzive.

Mnoge džihadske i oslobodilačke skupine šalju pojačanje prema sjeveru Halepa, kako bi odbranile linije snabdijevanja od žestoke IDIŠ-ove ofanzive, koji je uprkos gubicima protiv Kurda južno od Kobanija, usredsredio svoje snage na teritoriju pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih snaga.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Ima dane za napostiti od prošloga Ramazana ali se ne može...

0
Pitanje: Moja supruga ima napostiti nekoliko dana od prošle godine, međutim zaboravila je tačan broj dana koje mora napostiti. Šta da radi? Odgovor: Slava pripada...

Preporučeni sadržaj

Od korona virusa umrlo nekoliko visokih iranskih oficira odgovornih za genocid...

0
Allahova kazna u obliku korona virusa stigla je više visokih oficira iranske terorističke organizacije poznate pod imenom Revolucionarna garda, javili su sirijski aktivisti pozivajući...

Islamske teme