Sirija: Ruski teroristi gađali humanitarni konvoj sa hranom

Popularno na sajtu

Ogromna materijalna šteta napravljena je uslijed jučerašnjeg ruskog zračnog napada na konvoj s hranom turske humanitarne organizacije IHH koja distribuira hranu za milione muslimana Idliba.

Napad se desio na tursko-sirijskom graničnom prijelazu Babul-Hava u sjeverozapadnoj Siriji. Pogledajte nekoliko fotografija sa lica mjesta.

 

Iz Bosne i Hercegovine je putem ove humanitarne organizacije nekoliko puta za Idlib otišlo više konvoja s hranom.

Ovo bombardovanje turskog humanitarnog konvoja bila je Putinova zahvala Erdoganu koji ga je u petak javno branio od optužbi američkog predsjednika Joea Bidena. Naime, Joe Biden je kazao da misli da je Putin ubica. Međutim, ovom stavu se oštro suprotstavio turski predsjednik Erdogan, te branio Putina. Putin, naravno, nije nezahvalno stvorenje, te se na prikladan način “zahvalio” Erdoganu.

Inače, ovo nije prvi put da Putin na najgnusnije načine ponizi Erdogana, no murdžijski “halifa” Erdogan ustrajava u hvaljenju i branjenu genocidaša Putina.

Pogledajte i video snimak sa lica mjesta:

Pored ruskih zvijeri, na bolnice i civilna područja su svoje bombe izručili šijitski teroristi koje podržava i sponzorira Iran, i to samo dan nakon što su šije proslavile Nevruz – svoj najznačajniji paganski praznik.

Nakon džamija i bolnica, konvoji sa hranom, pekare, tržnice i škole su najomiljenije mete ruskih i šijitskih zvjerskih napada u Siriji.

(PV/UP/Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz