Sirija: Tahriru-Šam utvrđuje pozicije zbog napada Assadovog režima, ali i pro-turskih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Hay'at Tahrir al-Šam (Hejetu Tahriruš-Šam, HTŠ), savez nekoliko sirijskih džihadskih i pobunjeničkih grupa kojeg predvodi komponenta nekada poznatija kao Džebhetun-Nusra, počeo je velikom brzinom utvrđivati pozicije smještene u blizini teritorija Assadovog režima.

Pozicije su ojačane zemljanim nasipima i betonskim konstrukcijama u sklopu širih priprema suprostavljanju novom režimskom napadu na Idlib, posebnice u istočnim predjelima pokrajine oko Taftanaza i Sarakiba.

Prema lokalnim vojnim izvorima, Tahriru-Šam je iz predostrožnosti od mogućeg napada pro-turskih pobunjeničkih snaga iz Halepa utvrdio i svoje položaje u blizini grada Darat Izza na zapadu Halepa pa sve do planine Andan koja se nalazi nedaleko od grada Afrina.

Pro-turska Nacionalna vojska odbila je navode kako je u toku priprema za napad na položaje Tahriru-Šama.

Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Preporučeni sadržaj

Ruske zračne snage izvele nove napade u deeskalacijskoj zoni Idlib: Poginula...

0
Najmanje četiri civila ubijena su u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na naseljena mjesta u deeskalacijskoj zoni Idlib, na sjeverozapadnu Sirije, javlja...

Islamske teme