Sirija: Tahriru-Šam utvrđuje pozicije zbog napada Assadovog režima, ali i pro-turskih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Hay'at Tahrir al-Šam (Hejetu Tahriruš-Šam, HTŠ), savez nekoliko sirijskih džihadskih i pobunjeničkih grupa kojeg predvodi komponenta nekada poznatija kao Džebhetun-Nusra, počeo je velikom brzinom utvrđivati pozicije smještene u blizini teritorija Assadovog režima.

Pozicije su ojačane zemljanim nasipima i betonskim konstrukcijama u sklopu širih priprema suprostavljanju novom režimskom napadu na Idlib, posebnice u istočnim predjelima pokrajine oko Taftanaza i Sarakiba.

Prema lokalnim vojnim izvorima, Tahriru-Šam je iz predostrožnosti od mogućeg napada pro-turskih pobunjeničkih snaga iz Halepa utvrdio i svoje položaje u blizini grada Darat Izza na zapadu Halepa pa sve do planine Andan koja se nalazi nedaleko od grada Afrina.

Pro-turska Nacionalna vojska odbila je navode kako je u toku priprema za napad na položaje Tahriru-Šama.

Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Kako se i skim druži žena muslimanka

0
Žena muslimanka trudi se da u svojoj povezanosti s drugim ženama odabire kreposne žene među njima, kako bi joj bile sestre i prijateljice. Ona...

Preporučeni sadržaj

Primjeri istinskog vjerovanja u naređivanju dobra i odvraćanju od zla

0
1. Sufjan es-Sevri i Ebu Dža'fer el-Mensur Es-Sevri kaže: "Na Mini sam uveden kod Ebu Dža'fera i rekao mu: - Boj se Allaha! Dospio si na...

Islamske teme