Sirija: Tahriru-Šam utvrđuje pozicije zbog napada Assadovog režima, ali i pro-turskih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Hay'at Tahrir al-Šam (Hejetu Tahriruš-Šam, HTŠ), savez nekoliko sirijskih džihadskih i pobunjeničkih grupa kojeg predvodi komponenta nekada poznatija kao Džebhetun-Nusra, počeo je velikom brzinom utvrđivati pozicije smještene u blizini teritorija Assadovog režima.

Pozicije su ojačane zemljanim nasipima i betonskim konstrukcijama u sklopu širih priprema suprostavljanju novom režimskom napadu na Idlib, posebnice u istočnim predjelima pokrajine oko Taftanaza i Sarakiba.

Prema lokalnim vojnim izvorima, Tahriru-Šam je iz predostrožnosti od mogućeg napada pro-turskih pobunjeničkih snaga iz Halepa utvrdio i svoje položaje u blizini grada Darat Izza na zapadu Halepa pa sve do planine Andan koja se nalazi nedaleko od grada Afrina.

Pro-turska Nacionalna vojska odbila je navode kako je u toku priprema za napad na položaje Tahriru-Šama.

Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme