Sirija: Za nekoliko dana ubijena tri Asadova generala

Objavljeno / ažurirano:

Za nekoliko dana džihadsko-oslobodilačke snage u Siriji su eliminisale tri generala terorističkog režima u Damasku, dok je nekoliko drugih visokih oficira ranjeno, javljaju sirijski aktivisti i mediji.

Medju ubijenim generalima se pominju imena Habiba Junisa iz Kardahe i Alija Dijaba, dok se ime trećeg ubijenog generala ne pominje. Sva tri generala su ubijena na frontu u Harasti, predgrađu Damaska.

Pored pomenutih gubitaka, ubijen je i komandant oružanog krila Oslobodilačkog pokreta Palestine, koji ratuje na strani režima u Siriji.

Na istom frontu, ranjen je i general major Hasan Kurdi i ubijen pukovnik Haris Džedid, dok je brigadni general Zahir Ismail opkoljen unutar Baze motirnih vozila u Harasti.

Džihadsko-oslobodilačke snage u Harasti su zadnjih dana zadale strahovite gubitke šiitsko-režimskim snagama, ubivši veliki broj vojnika i oficira terorističkog režima.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

Srbija u genocidu: Dva puta strijeljani Rešid

0
Vreli dani jula 1995. u istočnoj Bosni poškropljeni su genocidom, to znamo svi. Tamo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine, u Kozluku, srpski zlotvori su...
Kurban 2015

PROPISI O KURBANU

Islamske teme